De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google komt met gids om over te stappen van iOS naar Android

Gijs Ettes
21 oktober 2014, 9:23
1 min leestijd
Google komt met gids om over te stappen van iOS naar Android
Android overstapgids

Kort na de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus opende Apple een pagina met tips om over te stappen van Android naar iOS. Die pagina laat onder andere zien hoe je foto`s, muziek, documenten en andere bestanden overzet en contacten en adressen migreert. Na de aankondiging van Android 5.0 Lollipop kon Google natuurlijk niet achterblijven. De zoekgigant heeft ook een – vooralsnog Engelstalige – overstapgids gemaakt die toont hoeveel simpeler het is om over te stappen van iOS naar Android.

De Android overstapgids bevat een aantal stappenplannen om foto’s van je iDevice over te zetten en je iTunes bibliotheek met muziek te importeren. Ook wordt er uitgelegd hoe je je telefooncontacten kan overzetten en hoe je e-mail- en berichten-app instelt. Tot slot wordt er kort ingegaan op het vinden en ontdekken van nieuwe apps in Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Android overstapgids

Of en wanneer de Android overstapgids wordt vertaald naar het Nederlands is vooralsnog niet bekend. Wel is er een uitgebreide pagina met nog meer tips om de functies van je Android-toestel optimaal te benutten. Denk aan beveiliging, het terugvinden van een verloren toestel en het personaliseren van je smartphone.

Lees je liever over tips in het Nederlands? Check dan onze pagina met ruim 100 Android tips voor het instellen, tweaken en personaliseren van Android.

Het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu