De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android P zegt precies hoe laat de accu op is en je telefoon uitvalt’

Michel van 't Klaphek
9 mei 2018, 20:39
2 min leestijd
‘Android P zegt precies hoe laat de accu op is en je telefoon uitvalt’

Naast grote toevoegingen beschikt Android P ook over kleine, subtiele verbeteringen. De nieuwste Android-versie geeft bijvoorbeeld precies aan hoe laat je telefoon uitschakelt als gevolg van een lege accu.

Lees verder na de advertentie.

Android P accu-informatie wordt preciezer

Nieuwe Android P-notificatiescherm zegt wanneer je telefoon uitschakelt.

Dat blijkt uit de Android P-bèta die momenteel in volle gang is. Tijdens Google I/O, de jaarlijkse conferentie van de zoekmachinegigant, werd het nieuwe besturingssysteem officieel getoond. Hiernaast werd ook veel nadruk op de Google Assistant gelegd, die naar Nederland komt. Android P wordt vooral overzichtelijker, toegankelijker en gaat je behoeden voor smartphoneverslaving.

Daarnaast verandert men de manier waarop accu-informatie wordt weergeven. Voortaan zie je namelijk direct op welk tijdstip je telefoon zichzelf uitschakelt als gevolg van een lege accu. Dit is momenteel niet het geval. Nu zie je namelijk hoeveel minuten je accu nog meegaat, in plaats van een specifiek tijdstip.

Wanneer je bijvoorbeeld om zeven uur in de avond nog 15 procent accu over hebt, zegt het notificatiescherm dat de telefoon om acht uur uitschakelt. Huidige Android-versies geven in plaats hiervan aan dat je nog een uur van je telefoon kunt genieten. De nieuwe melding wordt zowel in het notificatiescherm als instellingenmenu getoond.

Hiernaast zijn nog twee kleine zaken aan de accu-informatie veranderd. Ten eerste is de waarschuwing in het notificatiescherm – die je krijgt wanneer je batterij bijna op is – niet langer rood van kleur, maar grijs. Ook krijgt Android een ‘Adaptive Battery’-modus, waarbij door middel van kunstmatige intelligentie batterij wordt bespaard. Je telefoon gaat leren van jouw smartphonegebruik en zijn accuverdeling hierop aanpassen. Op die manier kun je langer van je telefoon genieten.

Meer lezen over Google I/O

Heb je de conferentie gemist, of had je andere plannen? Geen probleem! We hebben alle Google I/O-aankondigingen op een rijtje gezet. Ook kun je een video van tien minuten bekijken waarin alle hoogtepunten zijn opgenomen.

Lees het laatste nieuws over Google I/O

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu