Android P-bètaprogramma waarschijnlijk vanaf mei beschikbaar

Wouter Nijsen
8 maart 2018, 12:17
1 min leestijd
Android P-bètaprogramma waarschijnlijk vanaf mei beschikbaar

De eerste ontwikkelaarsversie van Android P is al beschikbaar, maar het duurt nog even voordat gebruikers met de nieuwste Android-versie aan de slag kunnen. Waarschijnlijk verschijnt in mei een bètaprogramma van P, waar gebruikers met een Pixel-toestel dan aan kunnen deelnemen.

Lees verder na de advertentie.

Android P-bètaprogramma

Op de Android Developers-website van Google is te zien wanneer de verschillende testversies van Android P beschikbaar komen. Volgens de planning van de zoekgigant verschijnt in mei de tweede Developer Preview, en dat is waarschijnlijk ook wanneer er een open bètaprogramma verschijnt. Google beschrijft Preview 2 als ‘incremental update, beta‘, terwijl mei vorig jaar ook de maand was waarin het testprogramma van Android 8.0 (Oreo) verscheen.

android p betaprogramma

Tijdens Google I/O 2017 werd destijds aangekondigd dat gebruikers aan de slag konden met de nieuwste versie, door zich aan te melden voor het bètaprogramma. Daarom ligt het voor de hand dat Google tijdens I/O 2018 ook een testprogramma voor Android P aankondigt. De zoekgigant maakte eerder al bekend dat het ontwikkelaarsevent van 8 tot en met 10 mei plaatsvindt.

Zodra de publieke testversie van Android P beschikbaar is, kunnen alleen gebruikers van de Pixel (2) en Pixel (2) XL deze downloaden en installeren. De Nexus 6P en Nexus 5X vallen namelijk buiten de boot en kregen vorig jaar met Android Oreo hun laatste grote Android-update. De Pixel-toestellen zijn nooit officieel in Nederland uitgebracht, maar bij verschillende webshops via grijze import alsnog te koop.

Nexus 6P en 5X krijgen geen update naar Android P

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Android P? Schrijf je in voor de (dagelijkse) nieuwsbrief, of download de Android Planet-app om altijd de nieuwste ontwikkelingen te volgen.

Lees meer over Android P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu