De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Android P onthoudt volumeniveau van bluetooth-speakers automatisch’

Michel van 't Klaphek
19 april 2018, 13:43
2 min leestijd
‘Android P onthoudt volumeniveau van bluetooth-speakers automatisch’

Android P gaat per bluetooth-apparaat het volumeniveau onthouden. Dit is handig, want nu komt het nog voor dat je schrikt van het harde geluid wanneer je overstapt van de ene naar de andere draadloze speaker.

Lees verder na de advertentie.

‘Android P bluetooth speaker: volume wordt per apparaat onthouden’

Muziekliefhebbers opgelet: Android P gaat je leven waarschijnlijk een stukje aangenamer maken. De speurneuzen van XDA Developers zijn er namelijk achter gekomen dat Google een functie in het nieuwe besturingssysteem heeft gestopt, waardoor verbonden bluetooth-apparaten volumeniveaus onthouden. Met andere woorden: het volume wordt per apparaat opgeslagen.

Dit is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel je hebt je bluetooth-speaker in de auto behoorlijk hard staan. Wanneer je op je bestemming gearriveerd bent en overstapt op bluetooth-oortjes, staat het volume automatisch net zo hard als in de auto. Het gevolg: je schrikt enorm en hebt pijnlijke trommelvliezen.

android popsicle hints

Dankzij de update heb je niet langer last van dit probleem, aangezien de speakers weten op welk volume je muziek afspeelt, en dit per bluetooth-apparaat onthoudt. In de broncode van Android P wordt namelijk het volgende genoemd: “Bluetooth-volumeniveaus worden nu per apparaat behandeld. Het volume wordt opgeslagen en ingeladen iedere keer dat het apparaat actief is”.

Mocht je niet kunnen wachten tot Android P officieel uitkomt, dan biedt de app ‘Bluetooth Volume Control’ uitkomst. Met het programma kun je per bluetooth-apparaat namelijk volumeniveaus instellen. Het programma is in principe gratis, maar biedt in-app aankopen.

Download Bluetooth Volume Control in Google Play (gratis)

Android P: wat kunnen we verder verwachten?

Zoals altijd laat Google ons weer fanatiek raden naar de naam van de nieuwe Android-versie. Alhoewel er nog niets zwart op wit staat, hebben we meer duidelijkheid over welke nieuwe functies Android P gaat toevoegen. Onder meer het notificatiescherm wordt aangevuld met nieuwe mogelijkheden, de in steeds meer telefoons aanwezige notch wordt beter ondersteund en privacyrechten per app instellen wordt simpeler.

Op de hoogte blijven van Android P? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de officiële Android Planet-app.

Lees meer over Android P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu