Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Android P-navigatiebalk krijgt slimme nieuwe gestures’

Thomas Haenen
8 mei 2018, 14:02
1 min leestijd
‘Android P-navigatiebalk krijgt slimme nieuwe gestures’

Google heeft grootse plannen voor de navigatiebalk in Android P, zo suggereren gelekte screenshots. De verbeteringen worden mogelijk vanavond gepresenteerd op Google I/O.

Lees verder na de advertentie.

Screenshots Android P gestures uitgelekt

Met Android P kun je vegen en tikken op de navigatiebalk om bepaalde acties uit te voeren, zo blijkt uit screenshots die Android Police heeft bemachtigd. Daarop staan verschillende opties voor ‘gestures’ die in de navigatiebalk uitgevoerd worden.

Zo kun je straks bijvoorbeeld omhoog vegen vanuit de homeknop om tussen apps te switchen. Veeg je twee keer, dan zie je het overzicht van al je apps. In dat geval verdwijnt de multitaskknop die standaard rechtsonder in beeld staat op elke Android-smartphone, en wordt de homeknop vervangen door een uitgerekte balk. Het multitask-overzicht wordt tevens aangepast: apps staan niet meer onder elkaar, maar naast elkaar.

Ook kun je de power- en volume omlaag-knop tegelijk indrukken om het toestel op stil te zetten. In hetzelfde overzicht komen ook enkele gestures die nu al in Android zitten. Zo kun je omlaag vegen over de vingerafdrukscanner om je notificaties te openen, of de camera omdraaien door kort met je toestel te zwaaien.

Google I/O: meer nieuws in aantocht

Geruchten dat Google de menubalk wil aanpassen zoemen al een tijdje rond, en dat lijkt bevestigd te worden met deze screenshots. Ze zouden komen uit een vroege versie van Android P, al zegt Android Police niet met 100 procent zeker te zijn van de echtheid. Het duurt echter niet lang meer tot we meer weten. Vanavond vindt I/O 2018 plaats, Googles jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Daar wordt waarschijnlijk ook Android P uitgebreid besproken.

→ Lees ook onze Google I/O 2018 vooruitblik

Het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu