Hoe Android P meerdere camera’s naar goedkopere toestellen brengt

Erwin Vogelaar
8 juli 2018, 10:31
2 min leestijd
Hoe Android P meerdere camera’s naar goedkopere toestellen brengt

Android P Developer Preview 3 bevat api’s voor het gebruik van twee of meerdere camera’s tegelijk. Dit is waarom dat belangrijk is.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Android P meerdere camera’s normaal maakt

Android P, de opvolger van Android 8.0 (Oreo), bevat api’s voor het gebruik van twee of meerdere camera’s. Al veel high-end-toestellen maken gebruik van meerdere camera’s aan de achterkant, maar deze toevoeging zorgt er waarschijnlijk voor dat ook goedkopere smartphones van deze technologie gebruik kunnen maken.

Grote smartphonemakers zoals Samsung, Huawei en LG hebben hun eigen technologie ontwikkeld om met meerdere camera’s te werken. Voor kleinere smartphonemakers is het echter niet realistisch om een hoop geld in onderzoek te steken om deze technologie in hun goedkopere toestellen te plaatsen.

android p meerdere camera's

Met de api’s die nu in de derde Android P Developer Preview zijn verwerkt, doet Google het halve werk al. Daarom is het met Android P voor kleinere smartphonemakers makkelijker om meerdere camera’s toe te voegen. Android P geeft goedkopere toestellen ook de mogelijkheid om meer processorkracht naar de camera-app te sturen, waardoor de app sneller opstart en je sneller foto’s maakt.

Lees ook onze uitleg: Wat heb je aan twee (of drie) camera’s op een smartphone?

Daarnaast wordt het met deze api’s makkelijker voor app-makers om de meerdere camera’s aan te roepen voor hun apps.

Meer mogelijkheden van Developer Preview 3

Met het vorige maand uitgebrachte Developer Preview 3 zijn er meer interessante functies toegevoegd aan Android P. Zo wordt de accu slimmer, omdat je telefoon apps voorrang kan geven bij de energievoorziening. Ook zijn er nieuwe emoji toegevoegd, wordt de notch omarmd en ziet het app-overzicht er anders uit. Meer over deze veranderingen lees je in ons overzicht van de nieuwe functies in Android P Developer Preview 3.

Benieuwd of jouw toestel Android P krijgt? Check dan ons overzicht met alle toestellen die de Android P-update krijgen.

Lees het laatste nieuws over Android P

Via: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu