Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android lijkt voorlopig nog geen eigen nachtmodus te krijgen

Erwin Vogelaar
24 februari 2018, 9:46
2 min leestijd
Android lijkt voorlopig nog geen eigen nachtmodus te krijgen

De nachtmodus voor Android leek eindelijk bevestigd, maar dat is toch niet het geval. Er is sprake van een communicatiefout.

Lees verder na de advertentie.

Android P nachtmodus niet bevestigd

Het leek er even op dat Android 8.0 (Oreo)-opvolger Android P eindelijk een nachtmodus zou krijgen. Dat is toch niet het geval. De functie dook op in de Google Issue Tracker, de plek voor Google om bugs en nieuwe features bij te houden. Daar stond vermeld dat de nachtmodus is toegevoegd en in een toekomstige versie van Android beschikbaar wordt.

android p nachtmodus

Een nachtmodus staat hoog op het wenslijstje van veel gebruikers, maar er is nog langer geduld nodig. Google verklaart namelijk dat er sprake is van miscommunicatie. Er wordt enkel een schuifje in de ontwikkelaarsopties van Android toegevoegd, waarmee app-makers de nachtmodus van hun apps kunnen testen. Het nieuws betekent niet dat de nachtmodus nooit komt, maar waarschijnlijk is Android P nog te vroeg.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de nachtmodus opduikt. In de bètaversies van Android 6.0 (Marshmallow) en Android 7.0 (Nougat) was ook al sprake van de functie. Gebruikers konden de nachtmodus aanzetten, of automatisch laten activeren na zonsondergang. De functie werd echter weer verwijderd in de releases voor het grote publiek.

Nadat de functie ook in Android 7.0 niet opdook, liet een programmeur van Google weten wat er aan de hand was: “Ik weet dat veel mensen de functie graag zouden zien, maar het zorgde voor problemen in het ecosysteem. We probeerden het simpel te implementeren, maar een nachtmodus kostte al snel twee keer zoveel designwerk en twee keer zoveel tests om te verifiëren dat alles goed werkte. Het was geen goede besteding van onze tijd. We konden wel een halfbakken versie implementeren, maar dat was voor ons niet acceptabel.”

Meer over Android P

Hoewel Android 8.0 nog maar net uitrolt naar populaire smartphones, zijn de ogen alweer gericht op de opvolger. Waarschijnlijk onthult Google meer informatie over Android P op 8 mei, tijdens Google I/O. Eén functie is al wel duidelijk: apps kunnen met deze versie van Android niet meer stiekem op de achtergrond filmen. Lees meer over hoe Android P betere bescherming biedt tegen spionerende apps.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu