De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Met Android P kun je smartphone als toetsenbord of muis gebruiken op pc’

Michel van 't Klaphek
6 maart 2018, 20:21
2 min leestijd
‘Met Android P kun je smartphone als toetsenbord of muis gebruiken op pc’

Misschien is je smartphone binnenkort tegelijkertijd ook je muis of toetsenbord. In de code van Android P zit namelijk een optie, waardoor telefoons als bluetooth-apparaat gebruikt kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

‘Android P: toetsenbord, muis en smartphone tegelijkertijd’

Volgens de website XDA Developers volgt Google het voorbeeld van Samsung met diens DeX Pad. In Android P, de nieuwste versie, zit namelijk een optie waardoor je smartphone als bluetooth-inputapparaat kan fungeren. Deze functie zit al sinds 2016 in de code, maar is pas onlangs geactiveerd. Hierdoor kun je je telefoon bijvoorbeeld als toetsenbord of muis gebruiken.

Hoe dit er in de praktijk precies uit gaat zien, is nog onbekend. Wel kunnen we er ons iets bij inbeelden. Bij Samsungs DeX Pad sluit je je smartphone bijvoorbeeld aan op een monitor, waarna je de telefoon als trackpad (vergelijkbaar met een muis), of toetsenbord gebruikt. Wanneer je kiest voor de tweede optie vult het toetsenbord het hele scherm.

Samsung DeX Pad officieel

Dit verwachten wij van Android P

Officieel is er nog weinig bekend over Android P. Wel wordt gesuggereerd dat Google in de opvolger van Android 8.0 (Oreo) rekening houdt met telefoons met een zogenoemde ‘notch’. Dit is een inkeping aan de bovenkant van het scherm, waarin onder meer de camera verwerkt is.

Steeds meer Android-smartphones, zoals de Asus Zenfone 5-serie, worden uitgerust met een dergelijke notch, waardoor het logisch is dat Google hier rekening mee houdt. Bovenal lijkt Android P zich te richten op het overhalen van iPhone-gebruikers om de overstap te maken.

Lees ook: Opinie: de ‘notch’ is helaas de toekomst van Android

Daarnaast springt Android P waarschijnlijk beter om met ‘spionerende’ apps. Zo suggereert gelekte broncode dat apps voortaan niet langer stiekem kunnen filmen. Ook wordt het wellicht mogelijk om onbekende nummers op voorhand te blokkeren. Momenteel kun je enkel specifieke telefoonnummers blokkeren.

Het is nog onbekend wanneer Android P uitkomt. Volgens bronnen brengt Google op 14 maart een eerste versie uit voor ontwikkelaars. 14 maart is namelijk internationale Pi-dag, ter ere van de wiskundige constante. Pi begint met 3,14, waardoor 14 maart een logische dag is. Google geeft Android-versies altijd een bijnaam, welke is afgeleid van zoetigheid en lekkernijen. Zo lijkt het erop dat de negende versie door het leven zal gaan als Android 9.0 Pie.

Op de hoogte blijven van Android P? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu