De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google test Android P-interface met veegbewegingen’

Erwin Vogelaar
14 april 2018, 9:49
2 min leestijd
‘Google test Android P-interface met veegbewegingen’

Google lijkt aan veegbewegingen voor Android P te te werken. Dat concluderen we na een per ongeluk geplaatste screenshot, waarop een nieuwe interface voor het besturingssysteem wordt getoond. Google heeft de schermafbeelding snel weer verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Android P-veegbewegingen getest door Google

Android P-veegbewegingen

Google lijkt een nieuwe interface voor Android te testen, die werkt middels veegbewegingen. Dat is te zien op een screenshot die het bedrijf per ongeluk online heeft geplaatst. Dat deed Google op zijn Android Developers Blog. Op een screenshot waar dns-instellingen werden getoond waren niet langer de bekende drie Android-navigatieknoppen te zien, maar enkel een pijltje en balkje. De afbeelding is razendsnel aangepast om de nieuwe interface weer te verwijderen.

De meest logische theorie voor de getoonde interface, is dat Google werkt aan veegbewegingen zoals op de iPhone X. Dat betekent onder andere dat je terug gaat naar het thuisscherm door omhoog te vegen en dat je van app wisselt met een andere beweging. Dit is een hele andere manier om je smartphone te besturen, maar het went snel.

De functieknoppen op Android worden ook op andere manieren gebruikt. Denk aan het oproepen van Google Assistant via de thuisknop en twee apps tegelijk op het scherm plaatsen met de multitaskknop. Hoe Google dit oplost is nog onduidelijk.

Google I/O 2018

Nog een maand en Google houdt zijn jaarlijkse Google I/O. Dat is een conferentie waar het bedrijf zijn nieuwe plannen onthult voor het komende jaar met een focus op software. De kans is groot dat Google tijdens de conferentie meer laat zien over deze nieuwe interface.

Op de hoogte blijven van Android P en Google I/O? Dan moet je Android Planet de komende maanden zeker in de gaten blijven houden. Dat kan onder andere door de Android Planet-app te downloaden en/of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu