De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Downloaden: de nieuwe wallpaper van Android P

Wouter Nijsen
9 mei 2018, 15:02
2 min leestijd
Downloaden: de nieuwe wallpaper van Android P

Als je de publieke bèta van Android P hebt geïnstalleerd, dan werd je waarschijnlijk begroet door een fraaie nieuwe wallpaper. Die kun je nu ook op elke andere Android-smartphone gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Download de Android P wallpaper

Gek genoeg staat de wallpaper niet in de Achtergronden-app van Google, die op elke Pixel-toestel te vinden is. Gelukkig is de achtergrond van Android P Developer Preview 2 (en de publieke bèta) gewoon los te downloaden, zodat je ‘m op iedere Android-telefoon kunt gebruiken. Hierdoor krijg je alvast een vleugje van Android P, ook al laat de update nog een aantal maanden op zich wachten.

android p wallpaper

(Klik voor groot)

De nieuwste Android-versie werd gisteren tijdens Google I/O 2018 aan het grote publiek getoond. De update brengt de nodige veranderingen met zich mee, zoals een compleet nieuwe bediening door middel van gebaren. Hiermee stapt Google af van de vertrouwde navigatieknoppen, waarvan alle functies worden verwerkt in de ‘gebarenbediening’.

Meer over Android P

Ook nieuw is de Dashboard-feature, waarmee Android P meer inzicht geeft in je smartphonegebruik. Zo zie je precies hoe lang je je telefoon hebt gebruikt en welke apps je op bepaalde momenten opent. Google geeft je verschillende opties om je smartphone minder te gebruiken, door bijvoorbeeld een limiet in te stellen voor bepaalde apps. Ook wordt de Niet storen-modus voortaan automatisch ingeschakeld als je je Android met het scherm naar beneden op tafel legt.

Bovendien zet Google met P in op een betere accuduur. Hiervoor worden Adaptive Brightness en Adaptive Battery geïntroduceerd. Het besturingsysteem kijkt naar de momenten waarop je de schermhelderheid handmatig aanpast, en leert hiervan. Adaptive Battery gebruikt machine learning om te bepalen apps je nu en later gebruikt. Hierdoor wordt er alleen processorkracht en energie ingezet voor apps die je daadwerkelijk gebruikt.

Probeer Android P

Als gezegd is er een publieke bèta van Android P beschikbaar. Naast de Pixel-toestellen is de testversie ook op diverse smartphones van andere fabrikanten te installeren. Zo worden onder meer de Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus en OnePlus 6 ondersteund. Laatstgenoemde moet nog wel officieel aangekondigd en uitgebracht worden.

Lees verder: Zo download je de Android P-bèta op je Pixel-toestel (of andere smartphone)

→ Check ook onze round-up van Google I/O 2018 met alle aankondigingen op een rijtje

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu