De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android-partners Google reageren positief op aankoop Motorola Mobility

Redactie
15 augustus 2011, 15:27
1 min leestijd
Android-partners Google reageren positief op aankoop Motorola Mobility
Android-partners Google reageren positief op aankoop Motorola Mobility

Android-partners van Google zoals HTC, LG, Sony Ericsson en Samsung verwelkomen het nieuws van de overname van Motorola Mobility door Google. Diverse CEO’s geven aan blij te zijn dat Google in Android blijft investeren en opkomt voor haar partners. Voor veel Android-fabrikanten zal de aankoop van Motorola Mobility door Google geld gaan besparen omdat ze nu minder kans lopen om aangeklaagd te worden vanwege het gebruik van Android.

In een conference call laat Andy Rubin, de geestelijk vader van Android, weten dat Motorola los zal staan van Google. Als er bijvoorbeeld een nieuwe partner wordt gekozen voor de volgende Nexus-telefoon, dan zal Motorola in principe net zoveel kans maken als haar concurrenten. Of dit in de praktijk ook zo gaat uitpakken valt nog te bezien.

Lees verder na de advertentie.

Bedrijven als HTC en LG maken allemaal gebruik van Android, en hebben in de praktijk maar weinig keus om zomaar op een ander besturingssysteem over te gaan stappen. Zo kunnen ze kiezen voor Windows Phone, maar nu Microsoft en Nokia een strategisch partnerschap zijn aangegaan lijkt deze keuze minder aantrekkelijk. Hieronder staan de reacties van de CEO’s van respectievelijk HTC, Sony Ericsson en LG en de topman van de mobiele divisie van Samsung.

Peter Chou, CEO, HTC:

We welcome the news of today’s acquisition, which demonstrates that Google is deeply committed to defending Android, its partners, and the entire ecosystem.

Bert Nordberg, President & CEO, Sony Ericsson:

I welcome Google’s commitment to defending Android and its partners.

Jong-Seok Park, President & CEO, LG:

We welcome Google’s commitment to defending Android and its partners.

J.K. Shin President, Samsung, Mobile Communications Division:

We welcome today`s news, which demonstrates Google`s deep commitment to defending Android, its partners, and the ecosystem.

Bron: Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu