De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google ondersteunt Android Pay met debetkaart in België: Nederlandse release dichtbij?

Thomas Haenen
7 september 2017, 12:34
2 min leestijd
Google ondersteunt Android Pay met debetkaart in België: Nederlandse release dichtbij?

Betaalplatform Android Pay is vanaf vandaag breder beschikbaar in België. Het is nog altijd onbekend of en wanneer de dienst naar Nederland komt.

Lees verder na de advertentie.

Android Pay België

Belgische Android-gebruikers kunnen al sinds dit voorjaar Android Pay gebruiken bij drie verschillende banken. Heb je een creditcard van BNP Paribas Fortis, Hello Bank! of Fintro dan kon je al geruime tijd met de dienst aan de slag. Vanaf deze week worden ook KBC en CBC ondersteund. Bij deze twee banken en Fortis kun je niet alleen met creditcard, maar ook Maestro-betaalkaarten betalen. België is het eerste land ter wereld waar debetkaarten geschikt zijn voor Android Pay.

Android Pay laat je betalen met je mobiele telefoon. Je download daarvoor de gratis Android Pay-app in de Play Store en koppelt je creditcardinformatie aan je Google-account. Vervolgens kun je je smartphone gebruiken op alle plekken die contactloos betalen ondersteunen. Google geeft aan dat H&M, Media Markt, McDonalds en andere grote ketens in België al klaar zijn voor het gebruik van Android Pay. In totaal kun je op ruim 80.000 plekken in België contactloos betalen.

Android Pay

Zodra de app op je smartphone staat hoef je deze niet te openen om een betaling te verrichten. Bij een betaalpunt kun je het toestel tegen de scanner aanhouden om direct akkoord te geven. Daardoor is het dus net zo snel als met een pinpas. Bijkomend voordeel is dat je via de Android Pay-app direct zicht hebt op je recente uitgaven. Daarnaast zijn verschillende apps voorzien van Android Pay-ondersteuning zodat je in de app makkelijker kunt afrekenen.

De betaaldienst zelf is volledig gratis voor gebruikers maar werkt niet op elk toestel. Zo moet je smartphone voorzien zijn van Android 4.4 en beschikken over nfc-ondersteuning. Vrijwel alle Android-smartphones die de afgelopen twee jaar zijn verschenen voldoen aan die eisen, op enkele budgettoestellen zonder nfc na.

Android Pay Nederland

Google introduceerde Android Pay al in 2015 maar heeft de betaaldienst sindsdien zeer geleidelijk uitgerold. België is pas het tiende land waar je Pay kunt gebruiken. Het is nog altijd onbekend wanneer Android Pay naar Nederland komt. Het feit dat ook debetkaarten nu ondersteund worden is een goed teken. In Nederland is deze betaalmethode immers fors meer populair dan de creditcard.

Bekijk Android Pay in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu