De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is Google van plan met Android Pay en Google Wallet

Redactie
28 mei 2015, 10:33
2 min leestijd
Dit is Google van plan met Android Pay en Google Wallet

De aftrap van de Google I/O, vanavond om 18.30 uur, zal niet alleen in het teken staan van Android M, maar ook van Android Pay. Google gaat zijn plannen met de betaaldienst onthullen.

Lees verder na de advertentie.

Meer Android Pay details

Dat meldt The New York Times op basis van diverse anonieme bronnen. Met Android Pay wordt het enerzijds gemakkelijk om in fysieke winkels te betalen met je smartphone en anderzijds is het een systeem waarmee winkeliers en bedrijven creditcardbetalingen kunnen accepteren in hun app. De betaaldienst kan ook geïntegreerd worden in loyaltyprogramma’s, zodat klanten automatisch sparen voor punten die ingewisseld kunnen worden voor kortingen en aanbiedingen.

android pay google wallet

De verwachting is dat Google Wallet, de betaaldienst die Google in 2011 lanceerde, zal blijven bestaan als een peer-to-peer betaal-app die consumenten in staat stelt om geld naar andere gebruikers over te maken. Android Pay is het betaalsysteem dat als basis dient voor andere diensten of applicaties.

De strijd op de markt voor mobiel betalen lijkt steeds meer te gaan tussen Google en Apple. Laatstgenoemde introduceerde vorig jaar Apple Pay, een betaaldienst die vooralsnog niet beschikbaar is in Nederland en België. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC (8-12 juni) kondigt Apple naar verwachting vernieuwingen voor zijn betaaldienst aan. Of en wanneer deze naar ons land komt, is echter niet bekend.  Ook Samsung heeft inmiddels een eigen betaaldienst in de vorm van Samsung Pay.

Nieuwe inzichten

Dat Google en Apple zwaar inzetten op mobiel betalen, is begrijpelijk. Beide bedrijven willen meer gebruikers naar hun ecosysteem en services trekken. Bovendien kan een eigen betaaldienst meer inzicht geven in klantgedrag, wat vooral voor Google interessant is.

googleio-2015

Google I/O 2015 vindt vandaag en morgen plaats. Vanavond start om 18.30 uur Nederlandse tijd een keynote die wordt geleid door Sundar Pichai, hoofd van het Android-team bij Google. De focus van het evenement ligt naar verwachting vooral op Android M en de vernieuwingen die deze Android-versie met zich meebrengt.

→ Niks missen? Volg alle onthullingen op de voet met de Google I/O 2015 livestream.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu