De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Pay in maart voor het eerst buiten VS beschikbaar’

Erwin Vogelaar
29 februari 2016, 19:15
1 min leestijd
‘Android Pay in maart voor het eerst buiten VS beschikbaar’

Android Pay zal in maart voor het eerst ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Helaas nog niet in Nederland of België.

Lees verder na de advertentie.

Android Pay internationaal

Eind maart zal Android Pay eindelijk voor het eerst beschikbaar zijn buiten de Verenigde Staten. De tweede locatie waar mensen gebruik kunnen gaan maken van de betaaldienst is het Verenigd Koninkrijk. Dit stelt de Telegraph gehoord te hebben van verschillende bronnen. Het is helaas nog niet bekend wanneer Android Pay ook naar Nederland en België komt.

Android Pay internationaal

Android Pay werkt door de informatie van je creditcard of pinpas in te voeren in een smartphone met NFC-chip. Vervolgens kan er contactloos betaald worden op plekken die contactloos betalen ondersteunen. Bankpassen ondersteunen deze functie tegenwoordig ook al vaak. Android Pay maakt een accountnummer aan voor gebruikers, waardoor je kaartgegevens niet met de winkel gedeeld worden.

Google zal met Android Pay wereldwijd de concurrentie aangaan met Apple Pay en ook Samsung Pay. De betaaldienst van Samsung zal ook dit jaar in het Verenigd Koninkrijk lanceren. Het Verenigd Koninkrijk wordt gezien als een soort strijdveld voor de verschillende betaaldiensten, omdat er al veel met passen betaald wordt en er veel plekken voor contactloos betalen zijn. Dit is in de Benelux ook het geval, dus wij zijn een mooie volgende locatie.

Google I/O

Google heeft tijdens Google I/O in 2015 Android Pay onthuld. De komende editie van Google I/O is in mei en wellicht krijgen we dan meer informatie over een meer wereldwijde uitrol van de dienst. Ook verwachten we tijdens Google I/O onder andere de officiële onthulling van Android N.

Lees het laatste nieuws over Android Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu