‘Google lanceert Android Pay tijdens Google I/O’

Redactie
26 februari 2015, 9:55
1 min leestijd
‘Google lanceert Android Pay tijdens Google I/O’

Google presenteert naar verluidt tijdens Google I/O, de ontwikkelaarsbeurs die dit jaar in mei plaatsvindt, een nieuwe betaal-api in de vorm van Android Pay. Hiermee kunnen betalingen in apps én fysieke winkels worden gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Android Pay

android pay google wallet

Volgens Ars Technica kunnen bedrijven straks een betaaloptie aan hun app toevoegen, waarna gebruikers hun creditcardinformatie kunnen invoeren. Het voltooien van een betaling is vervolgens met een druk op de knop te doen en ook in fysieke winkels moet het mogelijk zijn om snel contactloze betalingen uit te voeren.

Android Pay lijkt daarmee op Google Wallet, al is de nieuwe betaal-api volledig opnieuw ontwikkeld. Wallet blijft bestaan en zal worden ondersteund worden door Android Pay, al is onduidelijk wat er precies met eerstgenoemde betaaldienst gaat gebeuren. Aangezien Google Wallet nooit een succes is geworden, lijkt het aannemelijk dat het uitgefaseerd zal worden.  De betaaldienst werd in 2011 gelanceerd, maar heeft een aanzienlijk kleiner aandeel op de mobiele betaalmarkt dan Apple Pay, dat pas sinds oktober 2014 beschikbaar is. Laatstgenoemde komt later dit jaar naar Europa, maar  of hetzelfde geldt voor Android Pay, is onduidelijk.

De geruchten over Android Pay volgen op het nieuws  van enkele dagen geleden. Toen meldde The Wall Street Journal dat Google voornemens is om haar betaaldienst Wallet flink onder handen te nemen. De zoekgigant is nog steeds erg geïnteresseerd in de markt voor contactloos betalen en kijkt wellicht  jaloers naar het succes dat Apple daar momenteel boekt.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu