Android Pay bevestigd: nieuw betaalsysteem van Google

Wouter Nijsen
2 maart 2015, 17:35
1 min leestijd
Android Pay bevestigd: nieuw betaalsysteem van Google

Google heeft op het Mobile World Congress Android Pay aangekondigd. Dit is een nieuw betaalsysteem dat als basis dient voor andere diensten of applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Sundar Pichai: Android Pay komt eraan

Er werd al een tijdje voorzichtig over gespeculeerd, maar Android Pay gaat er toch  echt komen. Dat heeft Google-topman Sundar Pichai vanmiddag tijdens een interview op het Mobile World Congress bevestigd.

Android Pay is voornamelijk bedoeld als platform voor andere diensten, die bovenop het nieuwe systeem  van Google worden gelegd. Hierdoor zijn  bijvoorbeeld apps van verschillende diensten in staat om samen te werken  met Android Pay.

Android Pay

Verder maakt Pichai bekend dat Android Pay gebruikmaakt van nfc, om veilige mobiele betalingen te garanderen. Ook zegt de Google-topman dat er later biometrische betalingsmethodes worden ondersteund. Een voorbeeld hiervan zijn de vingerafdrukscanners die momenteel  op een aantal  high-end Android-toestellen te vinden zijn.

Onduidelijkheid

Belangrijk om te weten is dat Android Pay niet het vernieuwde Google Wallet is, waar afgelopen week berichten over verschenen. Google Wallet blijft als aparte dienst naast Android Pay bestaan, maar wordt waarschijnlijk wel flink verbeterd.

Pichai laat echter vooralsnog in het midden hoe Android Pay precies voor gebruikers en ontwikkelaars gaat werken. Ook weten we nog niet wanneer het nieuwe betaalsysteem wordt uitgerold.  Wel lijkt het  aannemelijk dat op de Google I/O meer over het betaalsysteem wordt verteld. Hier wordt namelijk al een tijdje over gespeculeerd. De Google I/O vindt dit jaar op 28 en 29 mei plaats.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu