Bevestigd: Google onthult Android Pay tijdens Google I/O
Redactie

Er gingen al langer geruchten en die zijn nu bevestigd met diverse bordjes in het congrescentrum waar Google I/O 2015 plaatsvindt: Google onthult zo dadelijk zijn nieuwe betaalplatform Android Pay.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Pay officieel: dit moet je weten

Vanochtend schreven we al over Googles plannen met Android Pay en Google Wallet, de betaaldienst die in 2011 werd gelanceerd, maar nooit voet aan de grond heeft gekregen. Google Wallet zal blijven bestaan als een peer-to-peer betaal-app die consumenten in staat stelt om geld naar andere gebruikers over te maken. Android Pay is het betaalsysteem dat als basis dient voor andere diensten of applicaties.

Android Pay krijgt loyaliteitsprogramma

Met Android Pay kunnen winkels en bedrijven creditcardbetalingen van klanten accepteren in hun app. Daarnaast wordt het voor consumenten gemakkelijk om in fysieke winkels te betalen met een smartphone.

AndroidPay-googleio

Simpel, veilig en keuze

Android Pay kent drie kernwoorden: simpel, veilig en keuze. Betalen met Android Pay moet heel simpel zijn in gebruik. Je gegevens blijven helemaal veilig; in plaats van jouw privégegevens maakt de dienst een accountnummer aan waarmee je kunt betalen. Jouw kaartnummer of andere gegevens worden dus niet gedeeld met de winkel waar je afrekent. Daarnaast wordt de vingerafdrukscanner in het toestel gebruikt om toestemming te geven voor de betaling. Kernwoord keuze betekent dat je zelf kiest waarmee je wil betalen: de app van Google of een app van derden (bijvoorbeeld van de winkel).

Betalen doe je met NFC, wat op verschillende Android-toestellen te vinden is. Het werkt met elke winkel die contactloos betalen ondersteunt. Ook werkt Android Pay bij apps, bijvoorbeeld als je een product via een app wil kopen of als een app zelf geld kost.

Voorlopig alleen in de Verenigde Staten

Android Pay kan ook geïntegreerd worden in loyaltyprogramma’s, zodat klanten automatisch sparen voor punten die ingewisseld kunnen worden voor kortingen en aanbiedingen. Het betaalplatform gaat in de nabije toekomst de concurrentie aan met Apple Pay en Samsung Pay. De komende maanden komt Android Pay beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers. Wanneer we er in Nederland en België gebruik van kunnen maken, is onbekend. Android Pay werkt met Android 4.4 en nieuwer.

→ Volg alle onthullingen op de voet met de Google I/O 2015 livestream.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.