Google start uitrol Android Pay in de Verenigde Staten

Wouter Nijsen
10 september 2015, 18:52
1 min leestijd
Google start uitrol Android Pay in de Verenigde Staten

Google start vandaag met de uitrol van Android Pay in de Verenigde Staten. Het nieuwe betaalplatform laat gebruikers met hun Android-smartphone in winkels betalen.

Lees verder na de advertentie.

Android Pay uitrol gestart

Android Pay uitrol

Dat maakt Google bekend op de officiële Android-blog. Zoals verwacht is Android Pay, dat dit jaar tijdens Google I/O werd aangekondigd, eerst beschikbaar in de Verenigde Staten. Of en wanneer het nieuwe betaalplatform naar  Nederland en België komt, is helaas niet bekendgemaakt.

Met Android Pay kunnen gebruikers met een smartphone betalen die op Android 4.4 (KitKat) of hoger draait en beschikt over nfc. Momenteel is het mogelijk om de dienst bij ruim één miljoen locaties in de Verenigde Staten te gebruiken. Android Pay ondersteunt diverse banken en creditcards van bijvoorbeeld MasterCard, Visa, Discover en American Express.

Bij het gebruik van Android Pay blijft gekoppelde  informatie veilig. Het betaalplatform maakt namelijk gebruik van een zogenoemd tokensysteem, wat betekent het creditcardnummer niet bij een betaling wordt verstuurd. Android Pay genereert daarentegen een virtueel nummer.

Meer over Android Pay

De lancering van Android Pay betekent echter niet dat Google Wallet verschijnt. Huidige Wallet-gebruikers dienen de applicatie te updaten en opnieuw te openen om Android Pay te gebruiken. Voor nieuwe gebruikers wordt de komende dagen een Android Pay-app in Google Play gelanceerd.

Met Android Pay gaat Google de concurrentie aan met diensten als Apple Pay en Samsung Pay. Apple Pay werd eerst in de Verenigde Staten beschikbaar gemaakt, maar kwam enkele maanden geleden  ook naar het Verenigd Koninkrijk.

Eerder dit jaar werd bekend dat Samsung Pay naar Nederland komt, al is het nog onduidelijk wanneer precies. Wel gaat Samsung een samenwerking met Mastercard aan voor de uitrol van de betaaldienst in Nederland en België.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu