Zo gebruik je sociaal netwerk Peach op Android

Erwin Vogelaar
15 januari 2016, 17:29
2 min leestijd
Zo gebruik je sociaal netwerk Peach op Android

Peach is een nieuw sociaal netwerk dat officieel alleen nog maar op iOS-apparaten te gebruiken is. Op deze manier kun je er ook op Android mee aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Android Peach

Afgelopen week was er plots het nieuwe sociale netwerk Peach, enkel nog te bereiken via een iOS-app. Alles draait in Peach om bekende status-updates, waar je een reactie op achter kunt laten of een hartje aan kunt geven. Toch zijn er ook een hoop andere opties, zoals het tekenen van een afbeelding of het kiezen van een gif. Tevens is het een overzichtelijke app met veel ruimte voor de updates. Leuk, maar waarom niet via web of Android? Daar heeft ontwikkelaar Jason Miller nu een oplossing voor.

Het antwoord is Nectarine, een onofficiële web-versie en Android-app voor Peach. Je kunt de webversie bereiken door naar nectarine.rocks te gaan. Doe je dit in Chrome op Android, dan kun je in het menu kiezen voor ‘Toevoegen aan startscherm’ om de app te installeren. In de app kun je de berichten van je vrienden lezen, op ontdekking gaan naar andere profielen en uiteraard zelf updates plaatsen.

Niet volledig

De app is nog niet volledig. Zo kun je niet gebruik maken van ‘magic words’. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet kunt tekenen of gifs kunt kiezen. Een ander nadeel is dat het sociale netwerk al weer redelijk in populariteit gezakt lijkt te zijn. Veel mensen die er de eerste dag al bij waren, lijken Peach alweer te zijn vergeten.

Peach heeft al wel gezegd aan een eigen Android-app te werken, maar als we daar op moeten wachten is de perzik misschien al verrot en hoeft het niet meer. Nu is het nog redelijk vers, nieuw en leuk. Het gebeurt nog vaak dat nieuwe apps eerst voor iOS uitgebracht worden en later pas voor Android. Dit komt onder andere omdat er voor Android veel meer verschillende soorten toestellen getest moet worden.

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu