De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Kerstman gaf het vaakst Android-phablet cadeau

Wouter Nijsen
29 december 2015, 9:56
1 min leestijd
Kerstman gaf het vaakst Android-phablet cadeau

Er waren dit jaar weer veel Android-toestellen onder de kerstboom te vinden. Phablets werden verreweg het vaakst als cadeau gegeven.

Lees verder na de advertentie.

‘Android-phablets populair tijdens kerst`

Dat schrijft het onderzoeksbureau  Flurry, dat onderdeel is van Yahoo. Het bedrijf heeft tijdens de kerstdagen het aantal geactiveerde Android-toestellen gemeten. Flurry verzamelde de data door van 19 tot en met 25 december 780.000 app-installaties te volgen. Hieruit blijkt dat phablets, smartphones met een 5 inch-scherm of groter, het populairst waren.

De helft van alle geactiveerde Android-toestellen waren phablets. Bij iets kleinere toestellen, met een scherm tussen de 3,5 en 4,9 inch, is dit aantal 35 procent. Smartphones met 3,5 inch-scherm of kleiner lagen in 2 procent van de gevallen onder de kerstboom.

Android-phablets populair

Van alle fabrikanten was Apple dit jaar weer  het populairst, met een aandeel van 49,1 procent. Vorig jaar was nog  51,3 procent van alle geactiveerde apparaten een iPhone. Samsung staat met 19,8 procent op de tweede plaats. Nokia maakt met 2 procent de top drie compleet.

De stijging in de cijfers van Flurry is niet verrassend.  Een groot gedeelte van alle Androids  beschikt tegenwoordig immers over een 5 inch-scherm  of groter. Grotere smartphones  worden bovendien  steeds goedkoper: voor minder dan 200 euro schaf je al een toestel met een 5 inch-scherm aan. Op zoek naar een nieuw toestel? Check dan onze toplijsten met de beste budgetsmartphones, beste midrange smartphones en beste high-end smartphones van 2015.

Bron: Flurry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu