De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Phone Name Generator laat zien hoe raar telefoonnamen kunnen zijn

Redactie
11 december 2011, 17:16
1 min leestijd
Android Phone Name Generator laat zien hoe raar telefoonnamen kunnen zijn
Android Phone Name Generator laat zien hoe raar telefoonnamen kunnen zijn

De website Android Phone Name Generator laat op een humoristische wijze zien hoe belachelijk sommige telefoonnamen kunnen zijn. Met een druk op de knop wordt een willekeurig naam verzonnen zoals Sony Ericsson Amaze Incredible Prime 3D, HTC Droid Neo 4G Pro G2, Sony Ericsson Wildfire Optimus en Samsung Nitro Vibrant. Hoewel de site duidelijk bedoeld is om humoristisch te zijn, is het ook een commentaar op de telefoonfabrikanten en providers die soms wel hele rare namen bedenken voor hun Android-telefoon.

De site richt zich vooral op de Amerikaanse naamgeving van Android-telefoons. Om een voorbeeld te geven, de Samsung Galaxy S II die door de provider Sprint wordt verkocht heet voluit Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch. Om zich maar te onderscheiden van de concurrentie worden vaak lange, afwijkende namen bedacht die op moeten vallen. Het gevolg is dat niet iedereen meer kan volgen wat wat is. Enkele maanden geleden kondigde Samsung aan haar naamgeving van toestellen ook te wijzigen, maar dit lijkt vooral bedoeld te zijn voor de Europese markt.

Lees verder na de advertentie.

Wat is de vreemdste telefoonnaam die jij ooit bent tegengekomen voor een Android-telefoon? Laat het weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu