De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google onthult het officiële Android Pie-beeld

Erwin Vogelaar
7 augustus 2018, 9:09
2 min leestijd
Google onthult het officiële Android Pie-beeld

Google heeft het officiële Android Pie-beeld onthuld. Het beeld met kersentaart is te zien voor het Google-hoofdkantoor in Mountain View.

Lees verder na de advertentie.

Officieel Android Pie-beeld onthuld

Bij de aankondiging van een nieuwe Android-naam hoort traditiegetrouw ook een nieuw beeld voor Googleplex, het Google-hoofdkantoor in Mountain View. Gisteren werd bekendgemaakt dat Android 9.0 door het leven gaat als Pie, en het beeld past daar uiteraard bij.

Het Android-beeld verandert elk jaar, maar het idee erachter blijft hetzelfde. Ook dit jaar wordt het bekende, groene Android-poppetje gecombineerd met de desbetreffende zoetigheid. In dit geval aan de ene ene kant van het poppetje een stuk kersentaart en aan de andere kant de rest van het gebak. Aanvankelijk werd er een grote zwarte doos voor Googleplex geplaatst, waar het beeld onder verstopt zat. In de middag trok Google het doek eraf.

Android Oreo

De onthulling van Android 8.0 (Oreo) werd wat grootser aangepakt. Met een livestream vanuit New York en een wat onhandige presentatie werd het Android-poppetje gepresenteerd als superheld met een Oreo-koekje als lijf. Daarnaast stond er een tweede beeld in Mountain View

android pie-beeld

Android Q?

De vraag die nu al wordt gesteld is wat de volgende naam voor Android wordt. De volgende letter in het alfabet is namelijk de lastige Q. Android 10 is tevens een bijzonder nummer, dus dan is er een betere naam nodig dan Android Quinoa. Er zijn wel mogelijkheden met zoetigheden uit andere landen. Quesito is bijvoorbeeld een gebak gevuld met kaas uit Puerto Rico, Qottab is een amandelgebakje uit Iran en Quindim een toetje uit Brazilië.

Android 9.0 (Pie)

Google heeft Android 9.0 (Pie) gisteren officieel gelanceerd. De nieuwste versie van het besturingssysteem is nu eerst voor Googles eigen Pixel-smartphones te downloaden. De toestellen die meededen met het Android P-bètaprogramma krijgen de update komende herfst. Dit moet je nog meer weten over Android 9.0 (Pie).

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu