De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android Planet bestaat twee jaar

Redactie
6 februari 2011, 17:03
2 min leestijd
Android Planet bestaat twee jaar
Planet Android

Android Planet, één van de grootste Android-websites van de Benelux, vierde gisteren haar tweede verjaardag. Op 5 februari 2009 werd de website officieel gelanceerd door Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag als een plek voor dagelijks nieuws over Google Android, applicaties en de nieuwste Android-toestellen. Bij deze willen we alle freelancers en partners bedanken voor hun enorme inzet! En natuurlijk bedanken we jou als bezoeker, want zonder bezoekers is er natuurlijk geen site.

Hoe gaat het eigenlijk met Android Planet? Zeer goed! Op dit moment zijn er al 2.928 artikelen gepubliceerd en zijn er 21.602 reacties geplaatst door bezoekers. Maandelijks komen daar gemiddeld zo’n 160 tot 170 artikelen bij. Ook met de bezoekersaantallen gaat het uitstekend. In januari 2010 trok Android Planet 138.544 bezoekers, waarvan 53.028 unieke bezoekers. In januari 2011 trok Android Planet 459.897 bezoekers, waarvan 221.676 unieke bezoekers. In een jaar tijd is de website dus meer dan 230% gegroeid. Daar is het team achter Android Planet enorm trots op!

Lees verder na de advertentie.

Het komende jaar hopen we natuurlijk nog verder te groeien. Nog steeds neemt het aantal Android-gebruikers toe, bijvoorbeeld door de komst van nieuwe Android-telefoons en tablets. Daarnaast maken allerlei nieuwe mogelijkheden en toepassingen het interessant om een Nokia-telefoon, Windows Mobile-toestel of BlackBerry in te ruilen voor een Android-telefoon, zoals de komst van telefoons met een multikernprocessor, de mogelijkheid om 3D-video’s op te nemen en af te spelen, Honeycomb (speciale Android-versie voor tablets), een webgebaseerde Android Market en draadloos betalen (NFC).

Daarnaast zijn er weer een heleboel Android Experience Meetups gepland, zoals later deze maand in Rotterdam. Het is mooi om te zien hoe enthousiast Android-gebruikers zijn over het mobiele besturingssysteem van Google. Ben je nog nooit geweest, kom dan eens een keer kijken. De Experience Meetups zijn gratis, informatief en zeer gezellig!

Wat er in het derde jaar allemaal gaat gebeuren op Android-gebied? Je volgt het op Android Planet! Dit kunnen wij niet alleen. Heb jij een nieuwstip? Geef het aan ons door via Twitter of via het contactformulier van deze website. Lijkt het je leuk om te bloggen voor Android Planet? Stuur ons een mail en en wellicht schrijf je binnenkort voor één van de grootste Android-websites van Nederland!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu