De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Planet kiest voor nieuwe koers in 2013

Redactie
6 januari 2013, 16:00
3 min leestijd

Het is een paar dagen stil geweest op Android Planet en dat heeft een reden. We hebben besloten om met Android Planet een nieuwe weg in te slaan, waarbij we ons meer gaan richten op onze gidsfunctie. Weg van het vluchtige nieuws, dat morgen alweer verouderd is. Dat betekent dat er niet meer elke dag blogpostings op Android Planet zullen verschijnen. Het geeft ons de ruimte om met nieuwe initiatieven bezig te gaan rondom onze grootste liefde: mobiele technologie. Hieronder lees je wat er gaat veranderen en waarom.

Precies vier jaar geleden gingen we van start met Android Planet, een compleet nieuwe website over Android. We beloofden in ons eerste artikel dat we minimaal één nieuwtje per dag zouden publiceren en dat “de gekte al snel zou losbarsten”. Dat gebeurde: er verschenen sinds 1 januari 2009 dagelijks meerdere nieuwsberichten op de website, het aantal toestellen groeide explosief, het aantal apps groeide nog veel sneller en Android Planet kreeg een vaste lezersgroep van meer dan 15.000 bezoekers per dag. Qua bezoekersaantallen kunnen we ons meten met andere bekende Nederlandse sites over mobiele technologie.

Lees verder na de advertentie.

Tegelijk zagen we ook dat we langzamerhand ons doel hadden bereikt: Android is niet meer een onzeker op z’n poten waggelende Android-robotje, dat op weg geholpen moet worden. Android-toestellen zijn de bestverkochte toestellen in Nederland, het is het meestgebruikte mobiele platform ter wereld. Er zijn inmiddels tientallen Nederlandse websites over mobiele telefonie die over ontwikkelingen rond Android-toestellen schrijven en bij elk nieuw toestel schieten er nieuwe sites rondom dat ene toestel uit de grond, die vaak meer van hetzelfde bieden. We zouden met Android Planet graag de volgende stap willen maken, maar dat vraagt focus en volledige toewijding. Met iCulture (iPhoneclub en iPadclub) hebben we een unieke positie in Nederland opgebouwd en kunnen we écht het verschil maken voor ontwikkelaars, apps en de community. Bij Android Planet gaat het ondanks de mooie groeicijfers van Android niet lukken om een meerkoppige redactie aan te stellen om hetzelfde te doen, tenzij we ons fulltime op Android Planet gaan focussen. Dat laatste is helaas niet haalbaar gebleken in combinatie met onze andere werkzaamheden, die een groot deel van de tijd opeisen.

Vandaar dat we de tijd regelmatig voor de keuze hebben gestaan; op dezelfde voet doorgaan, of kiezen voor een andere insteek? We hebben voor het laatste gekozen. We gaan ons niet meer richten op het vluchtige nieuws, dat je immers overal al kunt lezen. Android Planet laat de ‘gekte’ van alledag los en helpt je op weg met round-ups van de belangrijkste apps die zijn verschenen. Voorbeelden daarvan kun je al op Android Planet vinden: onze Android App Top 100 wordt veel gelezen en we hebben al heel wat nieuwe Android-gebruikers op weg geholpen met ons overzicht van de beste Nederlandse Android-apps.

De nieuwe koers betekent ook dat hoofdredacteur Daniël Verlaan niet meer dagelijks nieuwsartikelen zal schrijven. Daniël heeft afgelopen jaar uitstekend werk gedaan en zal ook in de toekomst aan Android Planet verbonden blijven. In een aparte posting neemt hij afscheid van zijn dagelijkse werk voor Android Planet. Je zult nog regelmatig artikelen van hem tegenkomen, alleen niet meer op dagelijkse basis.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu