De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Het nieuwe Android Planet: dit is er allemaal vernieuwd en verbeterd

Gijs Ettes
11 november 2014, 15:10
5 min leestijd
Het nieuwe Android Planet: dit is er allemaal vernieuwd en verbeterd

Welkom op het vernieuwde Android Planet! De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het vernieuwen, verbeteren en uitbreiden van de site, die natuurlijk al een tijdje toe was aan een lik verf.

Het is echter niet bij een nieuwe huisstijl gebleven: aan de achterkant is er ook het flink geklust, zodat zowel de indeling als overzichtelijkheid van Android Planet is verbeterd en jij sneller vindt wat je zoekt.

Android Planet is sinds mei 2013 eigendom van de Nijmeegse online uitgever BigSpark. Sinds dat moment hebben we de focus gelegd op de actualiteit en kwaliteit van de berichtgeving, met als resultaat een groei in bereik van ruim 600 procent. Android Planet bereikt maandelijks bijna 1 miljoen bezoekers, waarvan ook 10 procent uit België komt.

Dit is er allemaal nieuw in Android Planet V2

Sinds vandaag zijn ook de vorm en functie van Android Planet flink verbeterd. Graag lichten we hieronder alle veranderingen en vernieuwingen kort voor je uit. Lees je mee?

  1. Volledig responsive design
  2. Snellere navigatie
  3. Verbeterde weergave voor artikelen
  4. Handige toplijsten
  5. Uitgebreid overzicht met Android-versies
  6. Een vernieuwde koopgids
  7. Thema’s
  8. Reviews van alle Android-toestellen

Volledig responsive design

Het vorige design van Android Planet was behoorlijk ouderwets en ook mobiel niet bepaald fraai om naar te kijken. Er was ons dan ook veel aan gelegen om Android Planet V2 te voorzien van een eigentijds ontwerp en een huisstijl die onderscheidend is en tegelijkertijd past bij Android. Het nieuwe design is volledig responsive, wat betekent dat het meeschaalt naar kleine en grote schermen. Zo kun je Android Planet gemakkelijk lezen op je smartphone, tablet en pc/Mac.

android planet v2

Snellere navigatie

Android Planet V2 is ook  een stuk sneller, zowel in het laden van artikelen als in de navigatie. Zoals je ziet geeft de header bovenin direct toegang tot de belangrijkste onderdelen van de website, waaronder Nieuws, Apps, Tips en ga zo maar door. Klik verder en je zult merken dat je sneller vindt wat je zoekt. Daarnaast kun je het vergrootglas rechtsboven gebruiken om een zoekactie te starten en is er een knopje om de redactie te tippen. Nieuws, suggesties, apps en opmerkingen: alles is welkom!

AP V2 menu

Verbeterde weergave voor artikelen

Voorheen was het altijd stoeien met afbeeldingen, kopjes en alinea’s om jullie onze artikelen op een mooie manier voor te schotelen. Dat hoeft nu gelukkig niet meer, aangezien artikelen een nieuwe weergave hebben gekregen met een focus op overzichtelijkheid, beeld en deelbaarheid. Boven elk blog vind je een mooie en relevante afbeelding, alsmede informatie over auteur en de leestijd van het stuk. Scrol je iets naar beneden, dan vind je snel gerelateerde thema’s, berichten en de mogelijkheid om een reactie achter te laten. Ook het belangrijkste nieuws valt beter op en is gemakkelijker te vinden.

android planet v2

Handige toplijsten

Dagelijks zijn we voor jou op zoek naar het belangrijkste nieuws, de tofste apps, handige tips en de beste toestellen die draaien op Android. Om het allemaal overzichtelijk te maken én houden, hebben we Toplijsten gemaakt waarin we de beste smartphones, tablets, smartwatches, tips en natuurlijk heel veel apps uitlichten. Check bijvoorbeeld de App top 100: deze mag je als Android-fan natuurlijk niet missen!

toplijsten

Uitgebreid  overzicht met Android-versies

Het overzicht met Android-versies is op de schop gegaan en overzichtelijker dan ooit. Op deze pagina lees je alles over de Android-updates die Google de afgelopen jaren heeft uitgerold en welke verbeteringen deze met zich meebrachten. Het is een uitgebreid overzicht dat toont hoe Googles besturingssysteem zich in zes jaar heeft ontwikkeld. Voor onze review van  de laatste Android-versie kun je terecht op de Android 5.0-pagina.

android versies

Een vernieuwde koopgids

Onze toplijsten zijn nauw verbonden met onze vernieuwde Koopgids. Overweeg je om een nieuwe Android-toestel te kopen, dan vind je in deze gids handige overzichten, adviezen en aanbiedingen voor elke portemonnee. We laten je zien waar je op moet letten bij het kopen van een smartphone, tablet en/of smartwatch en waar je het goedkoopst uit bent als je bijvoorbeeld gaat voor een nieuw abonnement. De koopgids wordt doorlopend bijgewerkt en aangevuld, zodat je altijd op de hoogte bent.

koopgids

Spotlights

Wellicht is het je al opgevallen dat het menu van Android Planet V2 is voorzien van een aantal nieuwe opties. Eén daarvan is Spotlights, een onderdeel van de website waar je belangrijke thema’s vindt, compleet met uitleg en gerelateerde berichten die je helpen om de wereld van Android te duiden. Ook hier zul je de komende weken meer onderwerpen vinden om je tanden in te zetten. Hierbij kun je denken aan uitlegartikelen over Android Wear, Google Fit en WhatsApp.

Reviews van alle Android-toestellen

android planet reviews

Er gaat geen week voorbij dat we bij Android Planet n ­et aan de slag kunnen met een nieuwe smartphone, tablet of een andere gadget die van Android is voorzien. Onze uitgebreide recensies vind je vanaf nu op de overzichtelijke Reviews-pagina, waar je de mogelijkheid hebt om nog verder te filteren op de diverse categorieën. Je ziet in één oogopslag de laatste en meest populaire reviews die je helpen in je keuze voor een nieuw Android-toestel. Lees bijvoorbeeld onze recente besprekingen van de Galaxy Note 4 en Honor 6.

Feedback

android toplijsten

We kunnen ons voorstellen dat het nieuwe design van Android Planet even wennen is, maar we hopen dat het voor jou als gebruiker gemakkelijker in gebruik is, zodat je onze nieuwtjes, achtergrondartikelen, app-overzichten, tips en reviews optimaal kunt lezen, ongeacht van welk apparaat je gebruikmaakt.

Mocht je toch iets tegenkomen waarvan je denkt dat het stuk is of beter kan, laat het ons dan weten door gebruik te maken van de feedbackknop aan de rechterzijde van de website. Elk commentaar is welkom en helpt ons om Android Planet verder te verbeteren! De beste feedback belonen we met toffe prijzen.

De komende weken staan overigens nog meer vernieuwingen op de planning, waaronder het ontwerpen van een nieuw logo, de ontwikkeling van onze community-onderdelen en een betere integratie van smartphones, specs en onze prijsvergelijker in de site.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen met betrekking tot Android én Android Planet? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan het laatste nieuws als eerste in je inbox, maar ook exclusieve tips, achtergronden en app-lijsten. Bovendien maken nieuwe en bestaande Android Planet members wekelijks kans op toffe prijzen! Ook kun je ons volgen via Twitter, Facebook en rss.

Bedankt!

Tot slot willen we onze ontwikkelpartner Trendwerk  en  onze hostingpartij Savvii bedanken, alsmede Sander van metSander  (voor SEO/optimalisatie-adviezen) en Marc van MKDesign  (Design). En natuurlijk jullie als betrokken en geduldige lezers!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu