De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google blijft hinten naar Android Popsicle: dit zijn de andere opties

Erwin Vogelaar
14 april 2018, 19:06
2 min leestijd
Google blijft hinten naar Android Popsicle: dit zijn de andere opties

Google blijft maar hints over Android Popsicle geven. Toch zijn er ook redenen om aan te nemen dat de naam van Android P iets heel anders wordt. Dit zijn de opties.

Lees verder na de advertentie.

Google blijft Android Popsicle-hints geven

Google speelt graag met de verwachtingen als het gaat om namen voor versies van Android. Een optie voor de komende update waar het bedrijf heel duidelijk naar blijft hinten, is Android Popsicle.

Op Instagram deelde Google gisteren een serie wallpapers rond het thema lente. Eén van de wallpapers zit vol met ijsjes, ook wel popsicles. Hoewel deze ijsjes absoluut passen bij het thema, is het waarschijnlijk geen toeval. Er gaan al langer berichten dat Android P mogelijk Android Popsicle gaat heten. Onder andere door het kleurrijke logo in de eerste bètaversie van de update.

android popsicle hints

De andere wallpapers bevatten onder andere vliegers en koraal. Omdat de achtergronden via Instagram Verhalen werden gedeeld, zijn ze na 24 uur weer verdwenen. Gelukkig heeft 9to5Google ze bewaard en op Google Drive geplaatst waar je ze kunt downloaden.

Waarom geen Popsicle?

Er zijn ook redenen om te denken dat Android Popsicle juist niet de naam wordt. Google zet ons namelijk graag op het verkeerde been met teasers. In het verleden hintte het bedrijf ook duidelijk naar bepaalde namen, om uiteindelijk toch voor iets anders te kiezen.

Daarnaast is Popsicle een geregistreerd handelsmerk van Unilever. Hoewel Google zich daar niet door laat tegenhouden (zie KitKat en Oreo), lijkt Unilever heel specifiek te zijn over het behouden van deze naam. Het is dus niet zo gek om ook na te denken over andere namen.

Andere opties

Hoe graag we ook zouden willen: Nederlandse namen zijn waarschijnlijk niet in de running. Dus helaas geen Android Pennywafel, Android Poffertjes of Android Pepernoten. Wel zijn er genoeg andere zoetigheden die uitstekende opties zijn.

Android Peppermint is na Popsicle de meest logische optie. Deze naam zou namelijk ook kloppen met de kleuren van het logo. Hoewel pepermunt in Nederland voornamelijk wit wordt verkocht, is het snoepgoed in de Verenigde Staten juist bijzonder kleurrijk.

Daarna zijn taarten een goede optie. Google kan gewoonweg voor Android Pie kiezen en spelen met het wiskunde cijfer pi, maar het bedrijf kan ook specifieker voor Pecan Pie of Pumpkin Pie gaan. Verder zijn Poptarts een populaire zoetigheid in de Verenigde Staten en is alles met pinda’s zoals Peanut Butter een uitstekende mogelijkheid. Pineapple of Praline zijn ook een optie, of gaat Google toch gewoon voor simpel met Pancake of Pudding?

Wat denk jij dat het wordt, of heb je zelf nog betere ideeën? Laat van je horen in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu