Android populair voor locatiegebaseerde diensten

ontwikkelaars skyhookSkyhook Wireless voerde een onderzoek uit onder ontwikkelaars, om te zien welke mobiele platformen nu eigenlijk populair zijn. Skyhook biedt de dienst XPS aan, waarmee je met een mobiele telefoon je locatie kunt bepalen. Tot voor kort waren locatiediensten alleen maar bedoeld om van A naar B te navigeren, maar de toepassingsmogelijkheden worden steeds breder: applicaties waarmee je vrienden in de buurt kunt vinden, educatieve toepassingen, weersapplicaties: bij allemaal is het nuttig om te weten waar de gebruiker zich bevindt. Meer dan de helft van de ontwikkelaars die meededen aan het onderzoek zijn van plan hun applicaties ook naar andere platformen te porten. Android was daarbij met 58% het meest populair.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Maar liefst 58% van de niet-Androidontwikkelaars gaf aan dat ze ook applicaties voor Android willen maken. Bij niet-iPhoneontwikkelaars is 40% van plan om hun applicatie aan te passen voor de iPhone. Palm’s webOS en Symbian waren het minst populair: respectievelijk 8 en 9 procent van de ontwikkelaars waren van plan om hun applicaties daarvoor geschikt te maken.

Verder is ook wel interessant om te zien dat de meeste toepassingen een exacte locatie nodig hebben (73%). Positionering op buurtniveau is goed voor 19% van de applicaties, 3% vindt positionering op stadsniveau voldoende en 5% is tevreden als het land bekend is, waar de gebruiker zich bevindt.

Meer info: Skyhook Wireless onderzoek (PDF)
Via: Cellular-News

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.