Tieners hebben minder interesse in Android

Erwin Vogelaar
15 oktober 2016, 18:57
2 min leestijd
Tieners hebben minder interesse in Android

De populariteit van Android daalt onder tieners. Onderzoek in de Verenigde Staten wijst er op dat de jonge generatie voornamelijk een iPhone wil.

Lees verder na de advertentie.

Android populariteit onder tieners

Tieners in de Verenigde Staten zijn duidelijk over hun wensen voor een smartphone. Ze willen liever een iPhone dan een Android-toestel. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het onderzoek Taking Stock With Teens van Piper Jaffray. Dit onderzoek wordt elk half jaar gehouden om te zien hoe tieners over bepaalde producten en diensten denken. In het nieuwste onderzoek zijn tienduizend tieners bevraagd uit huishoudens met een gemiddeld jaarlijks inkomen van 68.000 dollar. Van deze groep zegt 79 procent dat hun volgende smartphone een iPhone wordt, terwijl 74 procent van de ondervraagden nu ook al een iPhone heeft.

android populariteit

De interesse in Android lijkt tevens te dalen. Toen afgelopen april 6.500 tieners door hetzelfde onderzoeksbedrijf ondervraagd werden, zei nog 75 procent dat hun volgende smartphone een iPhone zou zijn. Toen had ook nog maar 69 procent van de ondervraagden een iPhone. Dit terwijl Android het grootste gedeelte van de smartphonemarkt in de Verenigde Staten in handen heeft. Als de populariteit van producten onder tieners een idee geeft over de toekomst, dan kunnen de verhoudingen op de smartphonemarkt over enkele jaren dus anders gaan liggen. Al zeggen deze cijfers niets over wat voor smartphone de tieners later zullen kopen. Hoe ouder je wordt, hoe minder groepsdruk er is om voor een specifiek merk te gaan.

Andere resultaten uit het onderzoek zijn dat de tieners minder actief zijn op Facebook en meer actief op Snapchat. De tieners gebruiken Snapchat als hun standaarddienst om privé dingen te delen. Instagram wordt gebruikt als de standaarddienst om publiekelijk dingen te delen. Dit beeld lijkt te kloppen met tieners in Europa. Het is echter niet duidelijk of Android ook in Europa aan populariteit verliest onder deze doelgroep.

Via: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu