De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android-port voor afgeprijsde HP TouchPad in de maak

Redactie
22 augustus 2011, 16:15
2 min leestijd
Android-port voor afgeprijsde HP TouchPad in de maak

Toen HP vorige week aankondigde dat ze ging stoppen met het maken van nieuwe hardware voorzien van het besturingssysteem webOS, volgde een dag later een prijsdaling van de HP TouchPad van zo’n 300 dollar. Voor 99 dollar is de 16 GB versie te koop, terwijl de 32 GB versie voor 149 dollar over de toonbank gaat. Dit zorgde voor een stormloop op de HP tablets in de Verenigde Staten en Canada. Ook de Android-ontwikkelaars pikte dit nieuws op, en nu zijn de eerste stappen genomen om Android te installeren op de TouchPad. Zo zouden naar schatting zo’n 350.000 tablets zijn verkocht in één weekend. Op RootzWiki is al begonnen met het project Touchdroid waarmee webOS vervangen moet worden door Honeycomb. Ook zou geprobeerd worden om CyanogenMod 7 op de TouchPad te installeren.

Hoewel veel wordt geëxperimenteerd om Android op zoveel mogelijk apparaten geïnstalleerd te krijgen, is het vooral afhankelijk van het aantal gebruikers of er een succesvolle port wordt gemaakt. Met de opvallende prijsdaling van de HP Touchpad is er een redelijke gebruikersgroep waarvoor het de moeite waard is om ermee aan de slag te gaan. De HP TouchPad heeft een 9.7 inch aanraakscherm met een resolutie van 1.024×768, is voorzien van een 1.2 GHz Scorpion dual-core processor en een 1.3 megapixel camera aan de voorkant om mee te videobellen.

Lees verder na de advertentie.

In juli kwam de TouchPad met het geroemde besturingssysteem webOS op de markt. Het apparaat moest de concurrentie aangaan met de Apple iPad en de vele Android-tablets die nu op de markt zijn. Toen dit geen succes bleek te zijn trok HP de stekker uit het project. Wat er nu gaat gebeuren met webOS is nog niet duidelijk. HP is de mogelijkheden aan het onderzoeken om het besturingssysteem te licenseren aan andere bedrijven. De TouchPad met webOS zal hoogstwaarschijnlijk geen updates meer ontvangen, dus als er een geslaagde Android-port komt zullen veel gebruikers hier blij mee zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu