De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google brengt tweede Android Q-bèta uit voor alle Pixel-smartphones

Michel van 't Klaphek
3 april 2019, 19:57
2 min leestijd
Google brengt tweede Android Q-bèta uit voor alle Pixel-smartphones

Met nog ruim een maand te gaan voor Google I/O 2019 brengt het bedrijf alvast de tweede proefversie van Android Q uit voor alle Pixels. Dit zijn de nieuwe functies, en zo haal je de update binnen.

Lees verder na de advertentie.

Android Q bèta 2 downloaden

Google zelf meldt dat het om een ‘incrementele update’ gaat. De versie is redelijk stabiel, al kun je natuurlijk tegen wat kinderziektes tegenkomen. Wanneer je momenteel de eerste bèta draait hoef je niks te doen: je krijgt de update vanzelf aangeboden.

Loopt jouw Pixel nog op Android 9.0 (Pie) en wil je graag als eerst aan de slag met Q? Dan moet je je aanmelden bij het bètaprogramma van Google. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Ga naar de officiële Android-bètawebsite en log in met je Google-account;
  2. Selecteer op welke smartphone je de Android Q-bèta wil installeren;
  3. Wacht totdat je aanmelding om deel te nemen aan het Android-bètaprogramma is goedgekeurd;
  4. Zodra je Pixel er klaar voor is ontvang je automatisch een notificatie om de software te downloaden;
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update te voltooien.

Tijdens het bijwerken start je toestel meerdere keren opnieuw op. Maak vooraf altijd een back-up van je Android. Zo verlies je geen gegevens mocht er iets misgaan.

Android Q Features bubbles

Bubbels en nieuwe navigatie

De meest in het oog springende toevoeging zijn de zogenoemde Bubbels. Dit zijn kleine app-iconen die je kunt openklappen of sluiten, waarna ze onderaan je scherm blijven plakken. Je kent de Bubbels van Facebook Messenger, die ze al jarenlang gebruikt.

Nu worden de kleine app-iconen ook geschikt voor andere apps, zoals sms. Het voordeel hiervan is dat je meerdere programma’s tegelijk snel kunt openen en sluiten. Daarnaast kun je voortaan weer op de volumeknop drukken om de hardheid van media, beltonen en meer aan te passen. In de eerste Android Q-bèta moest je hiervoor de instellingen induiken, omdat de snelkoppeling alleen werkte voor het belvolume.

Ook voegt de tweede bèta een nieuwe manier van navigeren toe. Wanneer je voortaan over de pil aan de onderkant veegt scrol je door je apps, in de volgorde van opening. Wanneer je naar rechts veegt ga je dus naar het laatst geopende programma en vice versa. Deze navigatiebediening kennen we van iOS.

Check voor alle nieuwe Android Q-features ons overzicht.

Lees het laatste nieuws over Android Q

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu