Google brengt zesde Android Q-bèta uit: dit zijn de laatste verbeteringen

Michel van 't Klaphek
8 augustus 2019, 8:34
2 min leestijd
Google brengt zesde Android Q-bèta uit: dit zijn de laatste verbeteringen

We zijn inmiddels aanbeland bij de zesde en laatste testversie van Android 10.0 (Q). De update rolt vanaf nu uit voor Pixel-telefoons en laat zien hoe de software er definitief uitziet. Android Q komt later dit jaar officieel uit.

Lees verder na de advertentie.

Android Q-bèta 6 downloaden op je Pixel-smartphone

Google bracht de afgelopen maanden geregeld testversies van Android Q uit om nieuwe functies te proberen en de laatste plooien glad te strijken. Vanaf nu rolt de zesde en tevens laatste Android Q-bèta uit voor Pixel-smartphones. Doe je momenteel al mee aan het testprogramma? Dan krijg je de update vanzelf aangeboden. Wanneer je op het nippertje alsnog aan de slag wil met de bèta, dan kun je je zo aanmelden:

  1. Ga naar de officiële Android-bètawebsite en log in op je Google-account;
  2. Selecteer op welke smartphone je de testversie gaat installeren;
  3. Wacht totdat je aanmelding is goedgekeurd. Dit kan een paar minuutjes duren;
  4. Zodra je Pixel er klaar voor is, ontvang je automatisch een melding om de software te downloaden;
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update te voltooien.
update de android-software

Kom je er niet uit? Sla dan ons artikel over het installeren van de Android Q-bèta er nog eens op na, waarin we uitgebreid vertellen wat je moet doen. Vergeet niet dat het om een testversie gaat, ook al voelt de software heel stabiel aan. Maak daarom vooraf een back-up van je Google Pixel.

Android Q is definitief

Omdat het om de laatste testversie gaat, weten we nu zeker hoe de tiende versie van Android eruitziet, en wat de nieuwe functies zijn. De enige wijziging die bèta 6 met zich meebrengt is een subtiele verandering in de veegbediening. Voortaan kun je aangeven hoe gevoelig de gesture is om een venster terug te gaan. Ook is het noodgeval-knopje iets anders vormgegeven dan in de vijfde testversie.

Android 10.0 (Q) biedt tal van verbeteringen, waaronder meer privacyopties, een donkere modus en een beter (en vooral) sneller deelmenu. Bovendien kun je straks makkelijker multitasken en zorgt de Focusmodus ervoor dat je Android-telefoon je niet lastig valt met meldingen tijdens werk of studie. Check onderstaande video voor de belangrijkste functies. Waarschijnlijk brengt Google later deze maand de definitieve versie van Android Q officieel uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu