De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Meer toestellen krijgen dit jaar bètaversies van Android Q

Erwin Vogelaar
10 maart 2019, 10:51
2 min leestijd
Meer toestellen krijgen dit jaar bètaversies van Android Q

Zodra de eerste Android Q-bètaversie beschikbaar is, zal deze op meer toestellen te downloaden zijn dan met Android 9.0 (Pie) het geval was.

Lees verder na de advertentie.

Android Q-bètaversie komt naar meer toestellen

De bètaversies van Android 9.0 (Pie) – toen nog Android P – waren vorig jaar voor het eerst op andere toestellen dan de Google Pixel- of Nexus-serie te installeren. Dit jaar zal de bèta van Android Q voor nog meer toestellen beschikbaar worden gemaakt. Dat betekent dat er een grotere kans is dat je als een van de eersten met nieuwe Android-functies aan de slag mag.

Dat stelt Illiyan Malchev van Google in aflevering 110 van de Android Developers BackStage-podcast. Malchev werkt aan Project Treble, het framework waardoor Android-updates makkelijker uitrollen naar meer toestellen. “Het aantal [bedrijven dat meedoen in de bèta] is groter voor de volgende Android-versie”, stelt Malchev in de podcast.

android q-bètaversie

Helaas noemt de Google-medewerker geen aantallen bedrijven en ook geen specifieke namen. Vorig jaar deden zeven merken mee: Nokia, OnePlus, Sony, Vivo, Xiaomi, Oppo en Essential.

Google I/O

Waarschijnlijk worden de merken onthuld tijdens Google I/O, het jaarlijkse evenement waar Google onder andere vernieuwingen voor zijn software onthult. Dit jaar vindt Google I/O plaats van 7 tot 9 mei.

Kanshebbers zijn merken die nu al Android One-toestellen aanbieden waar stock Android op staat. Denk aan Motorola, LG en HTC. Het is twijfelachtig dat Samsung er tussen zit met zijn nieuwe Galaxy S10, maar wellicht staat er nog een verrassing te wachten.

Met Android Q lijkt er onder andere een donkere modus naar het besturingssysteem te komen. Daarnaast zal Android Q je privacy nog verder waarborgen met enkele fijne innovaties.

Op de hoogte blijven over al het nieuws rond Android Q en Google I/O? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu