De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google biedt in Android Q ondersteuning voor zijn versie van 3D Touch

Erwin Vogelaar
7 april 2019, 11:03
2 min leestijd
Google biedt in Android Q ondersteuning voor zijn versie van 3D Touch

Android Q krijgt deep press, het antwoord van Google op 3D Touch voor iPhones. Dit moet je verwachten van deze functie.

Lees verder na de advertentie.

Android Q deep press is Googles 3D Touch

Smartphoneschermen zijn op verschillende manieren aan te raken. Je kunt tikken, maar je vinger ook langer op het scherm houden om een andere functie te activeren. Op iPhones kun je daarnaast ook hard drukken op het scherm. Die functie heet 3D Touch en een soortgelijke optie komt naar Android onder de naam: deep press.

Binnen de documentatie voor Android Q wordt deep press voor het eerst genoemd. Google stelt dat als de gebruiker harder op het scherm drukt, het langer aanraken sneller wordt geregistreerd.

android q deep press

Wat betekent dat praktisch? In tegenstelling tot iOS activeert het harder drukken (nog) geen extra functies. Wel gebruik je sneller de functies die activeren als je het scherm iets langer aanraakt. Als je nu bijvoorbeeld een app langer aanraakt, verschijnt er een menuutje om veelgebruikte functies snel te bereiken. Met deep press kom je direct in dat menuutje. Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat hard drukken op een later termijn andere dingen activeert.

Deze functie werkt wel alleen als de hardware dit ondersteunt. Dat betekent dat er een laagje onder het scherm moet zitten dat de intensiteit registreert. Zodra Android Q deze functie standaard ondersteunt, kunnen fabrikanten daar op inspelen met hun toestellen. Mogelijk is Google zelf als eerste aan de beurt met zijn Pixel 4.

Wat biedt Android Q nog meer?

Over een maand onthult Google al zijn plannen voor Android Q tijdens Google I/O 2019. Toch is er al van alles duidelijk over de nieuwste versie van het besturingssysteem. Onder andere door de eerste Android Q bètaversies. We zetten de belangrijkste nieuwe Android Q functies voor je op een rij.

Lees meer berichten over Android Q

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu