De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Downloaden: de nieuwe wallpaper van Android 10 (Q)

Wouter Nijsen
13 mei 2019, 16:22
2 min leestijd
Downloaden: de nieuwe wallpaper van Android 10 (Q)

Bij de derde bèta van Android Q hoort een nieuwe wallpaper, maar die staat gek genoeg niet in de Achtergronden-app van Google. Gelukkig is ‘ie hier gewoon te downloaden, zodat je de achtergrond op je eigen smartphone kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Download de Android Q wallpaper

Tijdens de presentatie van Android Q op Google I/O 2019 was meerdere keren een nieuwe wallpaper te zien, die bij de aankomende update hoort. De achtergrond is echter niet exclusief voor Googles eigen Pixel-telefoons en kun je gewoon op iedere Android-smartphone zetten.

Hieronder kun je de Android Q-wallpaper opslaan, waarna je ‘m via de instellingen instelt op je eigen telefoon. Het is ook mogelijk om het plaatje via deze link te downloaden.

android w wallpaper

(Klik om te vergroten)

Meer over Android 10 (Q)

Android Q komt later dit jaar uit, maar tot die tijd zijn wel bètaversies beschikbaar voor de Pixel-toestellen en verschillende andere smartphones. De belangrijkste verbetering van Q is de Dark Theme, een donkere modus waarmee het besturingssysteem een compleet andere look krijgt. De instellingen, app-drawer en andere menu’s krijgen een zwart kleurtje, wat fijner is voor je ogen in de avonduren. Ook is de donkere modus gunstig voor de accuduur van Android-smartphones met een oled-scherm.

Daarnaast focust Android 10 (Q) zich op privacy door verschillende nieuwe opties in te bouwen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat apps alleen toegang tot je locatie hebben als je de applicatie ook daadwerkelijk gebruikt. Verder introduceert Q een verbeterd deelmenu, Live Caption, ondersteuning voor opvouwbare smartphones en de Focusmodus. Ook nieuw is ‘Project Mainline‘, waarmee Google via de Play Store kleine beveiligingsupdates kan uitbrengen. Hierdoor blijven meer smartphones sneller up-to-date.

Zo kun je Android Q alvast proberen

De testversie van Android Q is beschikbaar voor Googles eigen Pixel-smartphones en diverse toestellen van andere fabrikanten. Onder meer de Nokia 8.1, Sony Xperia XZ3 en OnePlus 6(T) doen mee aan het bètaprogramma. In onze tip over het installeren van de Android Q-bèta lees je hoe je de nieuwste Android-versie alvast test.

Meer over Android Q lezen?

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu