Dit zijn de 6 opvallendste en leukste Android reclames

Erwin Vogelaar
2 maart 2016, 15:22
2 min leestijd
Dit zijn de 6 opvallendste en leukste Android reclames

Google doet weer goed zijn best met het maken van reclames voor Android. In dit artikel zetten we de leukste spotjes van de afgelopen jaren op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Android reclames

Onder het motto “Be Together. Not the same.“ maakt Google al jaren reclames voor het Android-platform. Het idee achter de spotjes  is dat Google benadrukt hoeveel keus consumenten hebben bij het kiezen van een Android-toestel. Dit wordt uiteraard, zonder het expliciet te zeggen, vergeleken met Apple waar de keuze voor een nieuwe smartphone zeer beperkt is. Daarnaast heeft Google andere campagnes gedraaid om verschillende aspecten van Android-toestellen te benadrukken. Wij zetten de opvallendste video`s op een rijtje.

1. Rock, Paper, Scissors

Rock, Paper, Scissors is de nieuwste reclame voor Android, met in de hoofdrol een steentje, een velletje papier en een schaar. De boodschap van de video is prachtig. Het is namelijk niet alleen een reclame voor Android, maar ook een bericht tegen pesten. De gepeste wezentjes zijn samen sterk tegenover hun pesters, terwijl de drie niet meer van elkaar kunnen verschillen.

2. Friends Furever

Dit is zonder enige twijfel de schattigste reclame die Google ooit gemaakt heeft. Friends Furever is een woordspeling voor knuffelbare dieren die vrienden met elkaar zijn. Een aap met een hond, een klein eendje met een kitten, een olifant met een schaap en een bokje dat op een paard probeert te klimmen. Dieren die ondanks hun verschillen samen komen. Daar gaat je hart toch van smelten.

3. Sight Seekers

Sight Seekers is een komische reclame voor de functies van de Google-app voor Android. In de reclame zien we een groepje mensen een trektocht houden om wat mooie natuurgebieden te zien, maar alles wordt verpest door dichte mist. Gelukkig is de Google-app aanwezig om de groep te vertellen wat ze missen.

4. Fingerprints

Vingers hebben de hoofdrol in deze reclame. Hoewel in de video niet expliciet gezegd wordt dat het thema te maken heeft met de vingerafdrukscanner in nieuwe Android-toestellen, zal het daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Het idee is in ieder geval dat elke vingerafdruk uniek is en uiteindelijk komen alle vingers toch samen. Een komische video met een aanstekelijk deuntje: “I need you like a donut needs a hole.“

5. Phone Drop

Je kent het wel: Je laat je telefoon vallen en er gaat net een bouwvakker met een boor overheen. En een auto. En een trein. En Godzilla. En de band Kiss. Gelukkig zijn er altijd back-ups. Al gaat de reclame wel een beetje langs het feit dat er toch ook een nieuw toestel gekocht moet worden.

6. Monotune

“Een piano heeft 88 toetsen“, start deze nieuwe reclame. Een pianist speelt een Sonata van Beethoven op een piano. “Elke toets is anders, maar wat als ze allemaal hetzelfde waren?“ De pianist wisselt vervolgens van piano en speelt hetzelfde muziekstuk terwijl elke toets hetzelfde klinkt. Een duidelijkere sneer naar Apple kun je haast niet krijgen: eenheid is super saai.

Wat zijn jouw favoriete Android reclames? Laat het ons weten in de comments.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu