‘Android 7.1 voegt eindelijk resetknop toe’

Thomas Haenen
21 september 2016, 8:55
2 min leestijd
‘Android 7.1 voegt eindelijk resetknop toe’

Google voegt binnenkort mogelijk eindelijk een resetknop toe aan stock Android. Met de Android resetknop wordt het een stuk makkelijker om je smartphone snel opnieuw op te starten.

Lees verder na de advertentie.

Android resetknop

De herstartknop werd ontdekt door het doorgaans betrouwbare Android Police. Volgens de bron is de feature te vinden in Android 7.1 Nougat, de volgende versie van Android die waarschijnlijk vanaf begin oktober uitgerold wordt. De optie duikt op als je de powerknop enkele seconden ingedrukt houdt. Onder de mogelijkheid om je toestel volledig af te sluiten staat óók een optie om het toestel te herstarten.

Android resetknop

Het lijkt een kleine feature, maar toch wordt de afwezigheid ervan door veel gebruikers als storend ervaren. Bovendien hebben andere fabrikanten de optie allang toegevoegd aan hun versie van Android. Smartphones van Samsung, Sony, LG en anderen bieden allemaal de optie om af te sluiten óf te herstarten. Stock Android, de versie van het besturingssysteem zoals die door Google wordt uitgebracht, heeft er echter nog nooit over beschikt.

Overigens is bovenstaand screenshot nog geen garantie dat de optie daadwerkelijk de definitieve versie van Android 7.1 Nougat haalt. De bron merkt op dat Google de knop mogelijk tijdelijk heeft toegevoegd om ontwikkelaars tegemoet te komen, die vaker hun toestel moeten herstarten om de software te testen. In theorie kan de functionaliteit dus uiteindelijk niet de eindstreep halen. Dat deze er zo vlak voor de release nog inzit moet echter als een goed teken gezien worden.

Android 7.1 release

Android 7.1 Nougat wordt waarschijnlijk begin oktober officieel uitgebracht. De verwachting is dat de nieuwe software als eerste op de Google Pixel en Pixel XL te vinden, twee smartphones die op 4 oktober officieel onthuld worden. Wanneer andere smartphones aan de slag kunnen met Android 7.1 en wat er verder nog nieuw is, is onbekend. Google introduceerde vorige maand Android 7.0 Nougat, maar die software is vooralsnog op vrijwel geen enkele smartphone terug te vinden.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu