Android SDK viert vandaag tweede verjaardag

android anniversaryEr is wat verwarring wat nou precies de officiële verjaardag van Android is. Volgens sommige mensen is het 12 november, de dag waarop de eerste SDK beschikbaar kwam (namelijk op 12 november 2007) en dat betekent dat Android vandaag twee jaar oud is geworden. Ben je meer iemand die grotere waarde hecht aan samenwerkingsverbanden, dan was 5 november de dag om een taart aan te snijden. Op 5 november 2007 werd namelijk de Open Handset Alliance opgericht, het samenwerkingsverband van toestelmakers en operators.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hou je van feestvieren, dan valt er al op 22 oktober iets te vieren, want op 22 oktober 2008 werd het eerste fysieke Android-toestel aangekondigd, de G1. Ook interessant: versie 1.1 van Android zou oorspronkelijk Petit Four gaan heten, totdat het team besloot om de gebakjes alfabetisch langs te gaan.

Via: Google And Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.