Android SDK wearablesGoogle-topman Sundar Pichai, die de Android- en Chrome-divisies overziet, heeft tijdens de SXSW conferentie bekendgemaakt dat Google over twee weken een Android SDK voor wearables uitbrengt. Daarmee wil het bedrijf het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om een versie van Android op draagbare apparaten te implementeren. Pichai noemde geen specifieke producten, maar gaf aan dat de Android SDK niet alleen is gericht op smartwatches.

Volgens Pichai wil Google een reeks protocollen bieden die beschrijven hoe Android-smartphones en wearables beter kunnen samenwerken. Eerder gingen geruchten dat Google en hardwarepartners als LG bezig waren met de ontwikkeling van een smartwatch die gebruikmaakt van de functionaliteiten van Google Now en draait op een aangepaste versie van Android. Deze geruchten zijn echter nog niet bevestigd.

Andere geruchten duiden erop dat we mogelijk deze maand kennis kunnen maken met een Nexus smartwatch of een andere wearable uit de stal van Google en LG.

Wij verwachten dat Google mogelijk tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O meer onthult over de plannen met betrekking tot wearables. Tijdens de I/O, die plaatsvindt op 25 en 26 juni, verwachten we daarnaast meer nieuws over de Chromecast en Google Glass.

Het laatste Google nieuws op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.