Zo toont Android 6.0 wanneer je toestel voor het laatst is gepatcht
Gijs Ettes

Android 6.0 Marshmallow introduceert een groot aantal verbeteringen die in het oog springen, maar ook kleine tweaks die misschien niet direct opvallen. Eentje daarvan is de datum waarop je Android-toestel voor het laatst is bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android security patch level

De feature heet ‘Android security patch level’ en toont tot welke datum het besturingssysteem is bijgewerkt voor veiligheidslekken en andere bedreigingen. Na het recente en ernstige Stagefright en een serie andere Android-lekken gaf Google aan in ieder geval Nexus-toestellen vaker van patches te voorzien. Gebruikers kunnen via ‘Instellingen > Over de telefoon’ zien wanneer dit voor het laatst is gebeurd.

Android security patch level

Gisteravond maakte Google ook eindelijk bekend wanneer de release van de nieuwe Android-versie plaatsvindt. Marshmallow wordt volgende week uitgerold naar de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 en Nexus Player. De Marshmallow-update wordt stapsgewijs ook voor toestellen van andere telefoonmakers  uitgerold, waarbij zowel de fabrikant als je provider invloed hebben op wanneer deze beschikbaar wordt. De HTC One M9 en One M8 worden bijvoorbeeld nog voor het einde van het jaar bijgewerkt, zo belooft HTC. Ook andere high-end toestellen krijgen naar verwachting snel de update.

→ Check ons Android 6.0 Marshmallow-updateoverzicht met de alle toestellen en data.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.