De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo toont Android 6.0 wanneer je toestel voor het laatst is gepatcht

Gijs Ettes
30 september 2015, 8:02
1 min leestijd
Zo toont Android 6.0 wanneer je toestel voor het laatst is gepatcht

Android 6.0 Marshmallow introduceert een groot aantal verbeteringen die in het oog springen, maar ook kleine tweaks die misschien niet direct opvallen. Eentje daarvan is de datum waarop je Android-toestel voor het laatst is bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Android security patch level

De feature heet ‘Android security patch level’ en toont tot welke datum het besturingssysteem is bijgewerkt voor veiligheidslekken en andere bedreigingen. Na het recente en ernstige Stagefright en een serie andere Android-lekken gaf Google aan in ieder geval Nexus-toestellen vaker van patches te voorzien. Gebruikers kunnen via ‘Instellingen > Over de telefoon’ zien wanneer dit voor het laatst is gebeurd.

Android security patch level

Gisteravond maakte Google ook eindelijk bekend wanneer de release van de nieuwe Android-versie plaatsvindt. Marshmallow wordt volgende week uitgerold naar de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 en Nexus Player. De Marshmallow-update wordt stapsgewijs ook voor toestellen van andere telefoonmakers  uitgerold, waarbij zowel de fabrikant als je provider invloed hebben op wanneer deze beschikbaar wordt. De HTC One M9 en One M8 worden bijvoorbeeld nog voor het einde van het jaar bijgewerkt, zo belooft HTC. Ook andere high-end toestellen krijgen naar verwachting snel de update.

→ Check ons Android 6.0 Marshmallow-updateoverzicht met de alle toestellen en data.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu