De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google beloont mensen die bugs in Android vinden

Gijs Ettes
16 juni 2015, 15:42
1 min leestijd
Google beloont mensen die bugs in Android vinden

Google gaat beloningen uitloven voor mensen die bugs of veiligheidslekken in Android aantreffen. Met zogenoemde Android Security Rewards, die oplopen tot 8000 dollar, wil het bedrijf Android veiliger en stabieler maken.

Lees verder na de advertentie.

Android Security Rewards: beloningen voor het melden van bugs

Voorwaarde is wel dat de fouten worden aangetroffen op een Nexus 6 of Nexus 9 die op de laatste versie van Android 5.1 draait. De hoogte van de beloning hangt af af van de ernst van de fout. Het geldbedrag kan oplopen als het lek wordt gerapporteerd en er een testcase en patch word meegestuurd. In dat geval wordt maximaal 8000 dollar betaald. Voor het melden van een kleine bug betaalt Google 500 dollar.

Daarnaast worden er nog andere voorwaarden gesteld. Zo moet je de eerste zijn die de bug meldt en moet je direct Google op de hoogte stellen. Daarnaast moeten patches voldoen aan de codingvoorschriften van Google. Als de inzender geen vergoeding hoeft voor het melden van de bug, dan verdubbelt Google het bedrag en wordt dit gedoneerd aan een goed doel.

Sinds 2010 heeft het bedrijf naar eigen zeggen 4 miljoen dollar betaalt aan onderzoekers voor het melden van bugs. Vorig jaar werd een bedrag van 1,5 miljoen dollar betaald aan ruim tweehonderd onderzoekers. Via deze site kun je zelf bugs aan Google melden.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu