De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Ontwikkeling Android Silver uitgesteld’

Gijs Ettes
17 september 2014, 8:59
1 min leestijd
‘Ontwikkeling Android Silver uitgesteld’
Android Silver uitgesteld

Mogelijk heeft Google de ontwikkeling van Android Silver uitgesteld, na gemengde reacties van potentiële partners. Android Silver zou Googles nieuwe toestellijn worden met high-end smartphones en tablets gemaakt door externe fabrikanten die standaard op een stockversie Android draaien. Sinds eind juli leek de ontwikkeling al op losse schroeven te staan, nadat naar verluidt de deal met het door Lenovo overgenomen Motorola was  beëindigd. In dezelfde maand verliet Nikesh Arora, een van de leiders van het project, Google om aan de slag te gaan bij telecombedrijf SoftBank.

Andere redenen dat Android Silver uitgesteld is, hebben te maken met het feit dat partners van Google concessies zouden moeten doen in ruil voor een marketingcampagne. Ook zouden er bij Google zelf twijfels over het project zijn: de goedkope smartphonelijn Android One zou meer kans van slagen hebben. Eerder deze week werden de eerste drie Android One-telefoons in India gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Android Silver?

Het is geen geheim dat Google al langer worstelt met het Nexus-programma. Google is voornamelijk softwareleverancier, en wil zich eigenlijk niet bezighouden met de hardwarepraktijken rondom de Nexus-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan het RMA`en van toestellen of de bijbehorende garantieprocedures. Het is voor Google veel logischer om de software te leveren waar fabrikanten vervolgens gebruik van kunnen maken. Wat dat betreft zou Android Silver een oplossing kunnen betekenen, al lijkt het erop dat de toestellijn voorlopig niet zal worden geïntroduceerd.

Het laatste nieuws over Android Silver

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu