De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android-smartphone Xiaomi Phone 2: kom alsjeblieft heel snel naar Nederland

Redactie
10 september 2012, 12:51
1 min leestijd
Xiaomi Phone 2

Mijn Nederlandse hart gaat sneller kloppen van goede specificaties voor mooie prijzen. Het is één van de redenen dat ik zo blij ben met de goedkope Nexus 7, en ik kan mijn enthousiasme voor de Xiaomi Phone 2 ook niet onderdrukken. Xiaomi is een Chinees bedrijf dat goedkope Android-smartphones met MIUI fabriceert. MIUI is één van de meest populaire aangepaste Android-versies en geeft een Android-toestel een compleet nieuw uiterlijk. De productie van de nieuwste high-end smartphone, de Xiaomi Phone 2, begint op 22 september en komt hoogstwaarschijnlijk begin 2013 naar Nederland. De reden waarom ik zo enthousiast ben? De specificaties van de telefoon zijn echt geweldig – en dat allemaal voor 240 euro.

De Xiaomi Phone 2 beschikt over een 4.3 inch IPS-scherm van Sharp, een Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5Ghz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32GB opslagruimte en MIUI op basis van Android 4.0. Dit beest wordt aangedreven door een 2000 mAh batterij, maar je kunt ook een flinke 3000 mAh-batterij aanschaffen die de smartphone 2 millimeter dikker maakt. Aangezien de Xiaomi Phone 2 relatief gezien niet een enorm groot scherm heeft, zou 2000 mAh ook ruim voldoende moeten zijn. De smartphone heeft verder een 8 megapixelcamera een de achterkant en een 2 megapixelcamera aan de voorkant om mee te videobellen. En niet te vergeten: ik ben erg gecharmeerd van het minimalistische design van de Xiaomi Phone 2.

Lees verder na de advertentie.

Android-smartphone Xiaomi Phone 2

De prijs van de Xiaomi Phone 2 is 310 dollar (omgerekend 240 euro) en het Android-toestel moet begin volgend jaar in Europa worden gelanceerd. De vorige smartphone van Xiami, de Mi1S, werd in China meer dan een miljoen keer gereserveerd, waarbij de eerste 200.000 toestellen in 30 minuten werden verkocht.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu