Android-spelcomputer Ouya haalt binnen 24 uur drie keer Kickstarter-doelstelling op
Redactie

OuyaDe Android-spelcomputer Ouya van 99 dollar heeft binnen één dag meer dan drie keer de Kickstarter-doelstelling behaald. Het team achter Ouya wilde 950.000 dollar ophalen, maar zit nu al op 3.8 miljoen dollar. ‘Jullie hebben bewezen dat console-gaming niet dood is’, aldus het team. ‘We zijn weggeblazen door alle steun die wij krijgen. We gaan onze doelstelling aanpassen en verbreden.’ Dit betekent dat de Ouya, dat al sinds de lancering erg succesvol is en veel aandacht in de media kreeg, er ook daadwerkelijk gaat komen. En dat is goed nieuws voor alle game- en Androidfanaten, die voor 99 dollar (80 euro) een hele gave en mooie spelcomputer in huis kunnen halen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Ouya draait op een aagepaste versie van Android en wil game-ontwikkelaars een gemakkelijk en open platform bieden om hun games op te publiceren. De gameconsole wordt standaard met één controller inclusief touchpad geleverd. Een tweede controller is voor 30 dollar te koop.