Android-console Ouya kopen in Nederland en België kan vanaf november
Gijs Ettes

Ouya kopenDe Android-console OUYA kopen in Nederland en België kan vanaf begin november, zo is vandaag bekend geworden. De Android-spelcomputer had, net als de vergelijkbare Nvidia Shield, de afgelopen maanden te maken met flinke vertragingen in de levering.

Veel fAndroids die het succesvolle crowdfundingproject op Kickstarter hebben gesteund, moesten maanden wachten op de Ouya, terwijl de console sinds afgelopen juni al verkrijgbaar is in de VS. Inmiddels is het apparaat ook in Nederland en België te koop. Een winkelketen voor games biedt nu de mogelijkheid om de Ouya te reserveren voor 119 euro. Bij een pre-order ontvang je een cadeaubon voor 10 euro voor het aanschaffen van games.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ouya kopen: wat kun je ermee?

De Ouya is een Android-console met een Tegra 3-chip en 1GB aan werkgeheugen die met je televisie wordt verbonden. Het apparaat kan overweg met moderne mobiele games, maar is ook handig voor de emulatie van oude games en het streamen van mediacontent met bijvoorbeeld Plex of XBMC.

In totaal kunnen zo’n 500 games worden afgespeeld op de Ouya. Het KickStarter-project dat de console mogelijk maakte, haalde in een aantal weken maar liefst 8,5 miljoen dollar op.

Lees meer over de Ouya

Benieuwd naar de eerdere berichtgeving omtrent de Ouya, bekijk dan hieronder het meest recente nieuws.

Via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.