Android staat centraal op Mobile World Congress

Redactie
13 februari 2009, 13:39
1 min leestijd
Android staat centraal op Mobile World Congress
barcelona

Dit weekend reist iedereen die serieus met mobiele telefoons bezig is af naar Barcelona, om op Mobile World Congress te zien wat het komende jaar aan mobiele innovaties gaat brengen. Het is een mooie kans voor distributeurs, accessoiremakers, toestelfabrikanten en verslaggevers om elkaar te ontmoeten: bijna alle bedrijven zijn er. Volgens analisten zal dit jaar één onderwerp centraal staan: Android.

“We verwachten aankondigingen over Windows Mobile 6.5, maar in werkelijkheid wordt het een Android-evenement”, zegt John Jackson, vice-president research bij CCS Insight. HTC, LG, Motorola en Sony Ericsson hebben plannen om een Android-toestel te maken. Samsung ook, maar die zal geen Android-toestellen op Mobile World Congress laten zien, maakten ze eerder deze week bekend.

Lees verder na de advertentie.

Opvallend is dat er ook steeds meer merken bij komen die voorheen in Europa totaal onbekend waren, zoals Huawei en General Mobile. Een aantal van hen zal ook op MWC aanwezig zijn. Computerfabrikant Acer gaat ook een smartphone op MWC demonstreren, maar deze draait waarschijnlijk op Windows Mobile. Een andere computerfabrikant met plannen om een smartphone te maken is Dell.

Via: Telecom Asia

Categorie: Android OS
Spotlights: Android, MWC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's