Android stijgt, Windows Phone daalt in USA

Redactie
14 maart 2010, 19:10
1 min leestijd
Android stijgt, Windows Phone daalt in USA

Dat het besturingssysteem Android erg “upcoming” is, hebben veel mensen al door. Vele smartphones maken er gebruik van en men is er ook erg enthousiast over. Een echt bewijs gebaseerd op cijfers is er nu ook echt,  uit een recent onderzoek van ComSore blijkt dat het gebruikersaantal relatief stijgt in Amerika.

Windows Phone daalt

De een dood, de ander zijn brood is een veelgebruikt gezegde die óók in deze uitslag van toepassing is. Gebruikers komen meestal van een ander besturingssysteem, ditmaal van Microsofts paradepaardje Windows Phone. Dit Operating System verloor maar liefst 4% gebruikers, terwijl Android er 4,3% bij kreeg. Windows Phone is overigens niet de enige die gebruikers verliest, Palm verloor ook een deel van zijn gebruikersgroep.

Concurrenten stijgen ook

Lees verder na de advertentie.

Ook RIM en Apple hebben er nieuwe gebruikers bij gekregen. Bij Apple niet bijster veel (0,3%) maar RIM heeft momenteel de meeste gebruikers. Het feit dat Apple er relatief niet veel gebruikers bij heeft gekregen is gunstig, het iPhone OS is namelijk een zeer geduchte concurrent voor Android. Ook stijgt Android het meest, als dit zo door blijft gaan is Android over enkele jaren de grootste partij.
ms

Bron: Comsore

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's