Android: straks in fotolijstjes, autoradio’s en tv’s

digital photo frameHet is interessant om te zien welke plannen fabrikanten zoal met Android hebben. Android blijkt geschikt als settop-box voor de huiskamer (gemaakt door Motorola), als VoIP-telefoon, als televisie (JVC is ermee bezig), als digitaal fotolijstje, ebook-reader of als karaoke-apparaat. En daarnaast zijn er nog de meer voor de hand liggende toepassingen: HP en ASUS willen Android in netbooks gebruiken. Vooral in Azië kun je Android straks in allerlei consumentenproducten aantreffen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Wie benieuwd is wat er met Android zoal mogelijk is, zou in oktober eens op CEATEC moeten kijken, de grootste elektronicabeurs van Japan. Maar we zullen nog wel geduld moeten hebben: de niet-smartphoneproducten die op Android-draaien zullen waarschijnlijk pas begin 2011 op de markt komen.

Op de beurs kun je alvast een indruk krijgen wat eraan komt. Fabrikanten die ermee bezig zijn hebben zich verenigd in de OESF, de Open Embedded Software Foundation. Voorzitter Masataka Miura vertelt dat de groep bestaat uit 25 bedrijven, waaronder chipmaker ARM, mobiele operator KDDI, Japan Cable Laboratories, Alpine Electronics en Fujitsu Software Technologies. Halfgeleider- en chipfabrikanten zoals Texas Instruments, Intel, Marvell, Freescale, Qualcomm en Renesas Technology hebben ook interesse getoond.

De OESF gaat meerdere werkgroepen oprichten waarin overleg plaatsvindt hoe Android gebruikt zou kunnen worden. Die werkgroepen zijn: settop-boxen, VoIP, netwerk & beveiliging, meet- en beheersystemen, system core, applicaties & diensten en marketing & educatie. Er komen kantoren in Taiwan en Zuid-Korea. Opvallend genoeg doet Google niet mee aan de OESF en ze financieren het ook niet.

Een uitgebreid artikel over dit onderwerp is te vinden op de website van EE Times. Daar wordt ook ingegaan op de vragen waarom Android zo aantrekkelijk is voor CE-fabrikanten, wat de OESF zou moeten doen en of consortia van bedrijven wel de juiste oplossing zijn om dingen voor elkaar te krijgen.

Via: EE Times

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.