Android straks voorgeïnstalleerd op simkaart [MWC2010]

Wouter Nijsen
18 februari 2010, 16:49
1 min leestijd
Android straks voorgeïnstalleerd op simkaart [MWC2010]

Een simkaart is bijzonder klein maar is toch tot veel meer in staat dan eerder werd aangenomen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf SK Telecom is het nu gelukt om alle onderdelen die nodig zijn voor Google Android in de simkaart in te bouwen. Op deze simkaart zijn een ARM-processor en 1 GB geheugen voor het opslaan van Android en data, te vinden.

Volgens de fabrikant is het met deze simkaart mogelijk om telefoons die nu niet geschikt zijn voor Android toch op dit besturingssysteem te laten draaien. Doordat alle gegevens, instellingen en applicaties op de simkaart staan kun je deze dus eenvoudig op een andere telefoon, of elk ander apparaat met een simtray gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Volgens SK Telecom betreft het een prototype en zijn er voorlopig geen plannen deze Android smart-sim op de markt te brengen. Wel gaan ze binnenkort in thuisland Zuid-Korea speciale simkaarten met voorgeïnstalleerde applicaties op de markt brengen. Zo zal er een simkaart verschijnen met daarop een applicatie die de koers van aandelen laat zien, en een simkaart met een applicatie die muziek en video’s van een bepaalde popgroep bevat. Een andere ontwikkeling waar SK Telecom aan werkt is een simkaart die het mogelijk maakt om draadloos te betalen. Toekomstmuziek, maar wel voor een zeer nabije toekomst.

Via: PCworld

Categorie: Android OS
Thema's: Android, MWC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's