De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google stelt Android Studio 2.0 beschikbaar

Erwin Vogelaar
23 november 2015, 19:38
1 min leestijd
Google stelt Android Studio 2.0 beschikbaar

App-makers opgelet: Google heeft een nieuwe versie van Android Studio beschikbaar gesteld. In deze ontwikkelomgeving is alles aanwezig om een app voor Android te maken.

Lees verder na de advertentie.

Android Studio 2.0

Android Studio is een ontwikkelomgeving voor het maken van apps voor het Android-besturingssyteem. Denk hierbij aan een code-editor, een tool om die code te analyseren en emulatoren voor alle Android-platformen om een gemaakte app uit te testen. Android Studio kwam in 2013 uit in bèta en een jaar geleden werd de volledige eerste versie vrijgegeven. Met Android Studio 2.0 maakt Google voornamelijk vooruitgang in snelheid.

Zo moet een build van een app nu 2 tot 2,5 keer zo snel zijn. De verschillende emulatoren zijn ook vlotter, maar minstens zo belangrijk zijn de nieuwe opties om Android-apparaten te emuleren. Zo is het nu mogelijk om situaties met mobiele netwerken na te bootsen en net te doen alsof gps  werkt. Tevens zijn alle Google Play-mogelijkheden aanwezig.

Android 2.0 heeft ook een compleet nieuwe feature, genaamd Instant Run. Hiermee is het mogelijk om een veranderde code direct in effect te zien na het verversen van de browser. Hoe dit werkt zie je in bovenstaande video. Instant Run moet het voor app-makers een stuk makkelijker maken om nieuwe code te testen.

Zelf aan de slag? Android Studio downloaden kan via de Android Developer-website. Alle nieuwe features zijn beschikbaar via het “canary-kanaal” als preview, voordat ze officieel doorgevoerd worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu