De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Google garandeert updates voor Nexus-toestellen’

Redactie
24 mei 2015, 19:29
1 min leestijd
‘Google garandeert updates voor Nexus-toestellen’

Google gaat Nexus-toestellen voortaan tot twee jaar na release van systeemupdates en tot drie jaar na release van beveiligingsupdates voorzien. Dat meldt Android Police op basis van anonieme, maar betrouwbare  bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Garantie voor Android systeemupdates?

Mogelijk wordt de updategarantie van Google tijdens Google I/O (28 en 29 mei) aangekondigd. De garantie voor systeemupdates geldt tot twee jaar na de introductie van een Nexus-toestel. Beveiligingsupdates worden tot drie maanden na de officiële release gegarandeerd of tot 18 maanden na aankoop in Google Play, afhankelijk van welk termijn eerder komt. De garantie geldt enkel voor kopers van Nexus-toestellen  en moet  duidelijkheid scheppen over hoelang deze worden ondersteund door Google.

Android systeemupdates

Het is vooralsnog niet bekend  of de updategarantie ook met terugwerkende kracht geldt voor bestaande Nexus-toestellen. Wel claimt Android Police dat de Nexus 4, Nexus 10 en Nexus 7 (2012-versie) niet van een update naar Android M worden voorzien. Mogelijk worden de toestellen de komende tijd wel nog voorzien van beveiligingspatches.

Hetzelfde geldt voor de Nexus 7 en Nexus 5 die in 2013 werden geïntroduceerd. Ook de Nexus 6 en Nexus 9 – die momenteel nog verkrijgbaar zijn in Google Play – zullen voorlopig worden ondersteund met systeem- en beveiligingsupdates. Momenteel draaien de toestellen op Android 5.1.1 (Lollipop).

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu